×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Cîţu: az oktatás huszonegyedik századi szintre való emelése a tét

2021.09.13 - 16:47
Megosztás:
Cîţu: az oktatás huszonegyedik századi szintre való emelése a tét
A romániai oktatás számára jelenleg a Képzett Románia projekt megvalósítása a tét, az, hogy a huszonegyedik század Romániája számára huszonegyedik századi oktatást biztosítsanak. A projekt gyakorlatba ültetésére vonatkozó jogszabályt a hét folyamán elfogadja a kormány - jelentette ki Florin Cîţu hétfőn.

A miniszterelnök a bukaresti Gheorghe Lazăr főgimnáziumban vett részt a tanévnyitón. Ez az első iskola a fővárosban, ahol kísérleti programot bonyolítanak le a Képzett Románia tervben megfogalmazott elvek alapján. Florin Cîţu kifejtette, a program olyan tanítási, tanulási és értékelési folyamatot javasol, amely közelebb áll a modern, "valóban tanulóközpontú' oktatás követelményeihez és igényeihez.

"A releváns készségek fejlesztésére kell összpontosítanunk. Ezzel a lépéssel mélyreható reformba kezdünk hazánkban az oktatás területén" - hangsúlyozta.

A kísérleti programot a tanügyi minisztérium kíséri figyelemmel, és a sikeresnek bizonyuló modelleket országos szintű alkalmazásra javasolják majd. Az országos helyreállítási terv (PNRR) előírásai alapján a kísérleti projekt alkalmazását 60 iskolában kell elkezdeni.

A kormány ezen a héten elfogadja a Képzett Románia terv gyakorlatba ültetését lehetővé tevő jogszabályt - tette hozzá a miniszterelnök.

Mint elmondta, a romániai oktatásban jelenleg nem az a cél, hogy egy kicsit módosítsanak rajta, hanem az oktatás huszonegyedik századi szintre való emelése a tét.

AGERPRES

Florin Cîţu: a Moody's és a Standard&Poor's tanúsítja, hogy Románia gazdasága jól irányított
A Moody's és a Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítők tanúsítják, hogy Románia gazdasága jól irányított, érdemes pénzt befektetni az országban - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő kormányfő.
Cîţu reméli, hogy még az év vége előtt megalakul az új kormány
A kormány már elkezdett dolgozni a jövő évi büdzsétervezeten - jelentette ki Florin Cîţu ügyvivő miniszterelnök szombaton.
Szimultán osztály: szükséges rossz?
A romániai diákok 10%-a szimultán osztályban tanul, ezek 92%-a pedig vidéken található, számol be az edupedu.ro a tanügyminisztériumtól kapott információkra alapozva. Szakemberek szerint a szimultán osztályok is segítenek az iskolaelhagyás visszaszorításában.
Cookie