×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Cîţu az iskolakezdésről: elsődleges fontosságú a gyerekek biztonsága

2021.09.12 - 15:27
Megosztás:
Cîţu az iskolakezdésről: elsődleges fontosságú a gyerekek biztonsága
A hétfői iskolakezdésre készülve vasárnap videokonferenciát tartott a prefektusokkal és a közegészségügyi igazgatóság (DSP) képviselőivel Florin Cîţu miniszterelnök.

Cîţu emlékeztetett, hogy az oktatási és az egészségügyi tárca által kiadott rendelet értelmében a tanévnyitó ünnepséget csak kültéren lehet megtartani, és nem lehet hosszabb másfél óránál. A résztvevőknek maszkot kell viselniük.

Vannak települések, ahol a magas fertőzöttségi arány miatt online kezdődik a tanítás: Szatmár megyében 5, Arad megyében 2, Arad, Szilágy, Dolj és Teleorman megyében egy-egy ilyen település van. Ez összesen 2400 diákot érint.

A kormányfő arról is beszámolt, hogy bizonyos iskolákban késlekednek a higiéniai és egészségügyi óvintézkedések betartását biztosító körülmények megteremtésével, más helyeken a fűtés nincs megoldva. Az ilyen iskolákban sürgősen rendezni kell a helyzetet - nyomatékosította.

A menesztett prefektusok feladatait átvevő helyettes prefektusoknak azt üzente: átvették a felelősséget is a gyerekek biztonságos körülmények között történő oktatásáért, és 'amikor a tanulók biztonságáról van szó, nincs pardon'.
AGERPRES

Cîţu: a PNL azt kéri Cioloştól, hogy tárgyaljon a PSD-vel és az AUR-ral a kormánytöbbség kialakításáról
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt kéri Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnöktől, hogy előbb tárgyaljon a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség kialakításáról - nyilatkozta pénteken Florin Cîţu.
Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt
Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szerint még nem került szóba a főváros karantén alá helyezése, de a hatóságok más intézkedéseket fontolgatnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozására, például a digitális uniós Covid-igazolvány kötelezővé tételét bármilyen gazdasági tevékenység esetében.
Cîţu: a PNL akkor tárgyal majd Cioloşsal, ha a kijelölt miniszterelnöknek sikerül kormánytöbbséget alakítania a PSD-vel és az AUR-ral
Dacian Cioloşnak kijelölt miniszterelnökként lehetősége adódik tárgyalni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség megalakításáról - jelentette ki hétfő este Florin Cîţu.
Cookie