×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt

2021.10.15 - 16:15
Megosztás:
Cîţu: a PNL támogatja, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatni fogja a parlamentben, hogy minden gazdasági tevékenységhez megköveteljék a zöldigazolványt, leszámítva a létszükségleti cikkeket árusító egységeket - ismertette az alakulat vezetőtestületének döntését Florin Cîţu.

A liberális pártelnök a PNL végrehajtó bizottságának pénteki ülése után azt mondta, tudatában van annak, hogy nem népszerű a kezdeményezés, miszerint zöldigazolványhoz kötnének szinte minden gazdasági tevékenységet, de vállalja ezt a politikai kockázatot, mert csak így lehet elkerülni a gazdaság újbóli lezárását.

Cîţu hangsúlyozta, a létszükségleti cikkeket árusító egységekre nem lesz érvényes a rendelkezés. Ezek listáját a parlamentben véglegesítik majd, és az élelmiszerboltok, szupermarketek, gyógyszertárak minden bizonnyal rajta lesznek.

A tervek szerint az intézkedést akkor vezetnék be egy adott településen, amikor a megbetegedések magas száma miatt esedékes lenne az adott település vesztegzár alá vonása. AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie