×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cîţu: a PNL azt kéri Cioloştól, hogy tárgyaljon a PSD-vel és az AUR-ral a kormánytöbbség kialakításáról

2021.10.15 - 14:17
Megosztás:
Cîţu: a PNL azt kéri Cioloştól, hogy tárgyaljon a PSD-vel és az AUR-ral a kormánytöbbség kialakításáról
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt kéri Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnöktől, hogy előbb tárgyaljon a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség kialakításáról - nyilatkozta pénteken Florin Cîţu.


A liberális pártelnök az alakulat végrehajtó bizottságának ülését követően közölte, a vezetőtestület döntése értelmében azt kérik Dacian Cioloştól, hogy előbb tárgyaljon a PSD-vel és az AUR-ral az új kormány beiktatásához szükséges 234 parlamenti voks megszerzése érdekében.

"Ha Dacian Cioloşnak nem sikerül megszereznie a kormány beiktatásához szükséges többséget, a PNL tárgyalásokba kezd valamennyi felelős párt - leszámítva az AUR-t - vezetőivel a Románia számára legjobb megoldás megtalálása érdekében" - fogalmazott.

Cîţu hozzátette, alakulata csak azt tartja járható útnak, hogy a PNL köré épüljön a parlamenti többség.
AGERPRES

Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.
Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét
Szükséges "kompromisszum" volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet - jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.
Iohannis: Itt az ideje a mérhető eredményeknek és a régóta esedékes reformoknak
'Atipikus' kormánya van jelenleg Romániának - jelentette ki Klaus Iohannis államfő szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson elhangzott beszédében.
Cookie