×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu: a PNL akkor tárgyal majd Cioloşsal, ha a kijelölt miniszterelnöknek sikerül kormánytöbbséget alakítania a PSD-vel és az AUR-ral

2021.10.11 - 19:51
Megosztás:
Cîţu: a PNL akkor tárgyal majd Cioloşsal, ha a kijelölt miniszterelnöknek sikerül kormánytöbbséget alakítania a PSD-vel és az AUR-ral
Dacian Cioloşnak kijelölt miniszterelnökként lehetősége adódik tárgyalni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség megalakításáról - jelentette ki hétfő este Florin Cîţu.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke egy Facebook-bejegyzésben azt írta, tudomásul vette Klaus Iohannis államfő bejelentését, és meglátása szerint "óriási felelősség hárul" a Mentéstek meg Romániát Szövetség (USR) elnökére.

"A PNL akkor ül majd le tárgyalni Cioloşsal, miután sikerülni fog neki kormánytöbbséget alakítani szövetségeseivel, a PSD-vel és az AUR-ral" - fogalmazott.

Cîţu szerint a PNL vezetőtestülete keddi ülésén tárgyalja majd meg a kialakult helyzetet. AGERPRES

Jóváhagyta a kormány az idei év második költségvetés-kiigazítását
A kormány jóváhagyta pénteki ülésén az idei év második költségvetés-kiigazítását, tartva a 7,13%-os GDP-arányos költségvetési hiánycélt - jelentette be Adrian Câciu pénzügyminiszter.
Florin Cîţu: az országos helyreállítási tervet nem lehet újratárgyalni az Európai Bizottsággal
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Florin Cîţu szerint az országos helyreállítási tervet (PNRR) nem lehet újratárgyalni az Európai Bizottsággal. A politikus csütörtök este közölte, az uniós alapokért felelős ügyvivő miniszteri minőségében aláírta a PNRR-vel kapcsolatos utolsó dokumentumot is.
Kelemen Hunor: a politikai káosz véget ért, a kormánynak fontos reformokat kell felvállalnia
Kelemen Hunor szerint az új kormány beiktatásával véget ért a politikai káosz, és a Ciucă-kabinet, a romániai politikában visszaáll valamiféle rend.
Cookie