×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Cîţu: a legjobb megoldás, ha a kórházak ipari oxigént is használhatnak a Covid-betegek lélegeztetésére

2021.11.04 - 12:58
Megosztás:
Cîţu: a legjobb megoldás, ha a kórházak ipari oxigént is használhatnak a Covid-betegek lélegeztetésére
A kórházak ipari oxigént is használhatnak a Covid-betegek lélegeztetésére - közölte Facebook-oldalán az orvosioxigén-gyártók képviselőivel gyártott csütörtöki találkozója után Florin Cîţu.

Az ügyvivő kormányfő közlése szerint a katasztrófavédelmi főigazgatóság szakembereinek részvételével zajló megbeszélésen megoldásokat kerestek a kórházak oxigénhiányra. Arra a következtetésre jutottak, hogy ipari oxigénnel is helyettesíthető a betegek lélegeztetésére használt orvosi oxigén.

Beszámolója szerint Florin Cîţu a találkozón egy olyan mechanizmus kidolgozását kérte, amely két vagy akár három oxigénforrást biztosít a kórházaknak, az egészségügyi intézmények többsége ugyanis csak egy forrással rendelkezik. Így szerinte a jövőben elkerülhető a betegek lélegeztetésének veszélyeztetése. AGERPRES

Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
GCS: 19 105 új fertőzést igazoltak az utóbbi 24 órában
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) csütörtöki közlése szerint az utóbbi 24 órában rekordszámú, 19 105 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Cookie