×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Cîţu: a kormányfő közölte, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak

2022.01.19 - 09:39
Megosztás:
Cîţu: a kormányfő közölte, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak
Nicolae Ciucă miniszterelnök biztosította róla, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak - jelentette ki kedd este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Florin Cîţu a Digi 24 televíziónak elmondta, Nicolae Ciucă szót kért a párt vezetőtestületének keddi ülésén, ismertette a doktori disszertációja kapcsán előállt helyzetet, illetve közölte azt is, hogy elküldte a dolgozatot egy bizottságnak, hogy vizsgálja meg a plágiumvádakat.

Kérdésre válaszolva a liberális pártelnök rámutatott, nem gondolja úgy, hogy ez az ügy sebezhetővé tenné a pártot, de hangsúlyozta, a kormányfőnek kötelessége mielőbb tisztázni az ellene felhozott vádakat.

Nicolae Ciucă miniszterelnök kedden felkérte a bukaresti Nemzetvédelmi Egyetem (UNAp) etikai bizottságát, hogy vizsgálja meg a 2003-ban megvédett doktori disszertációját.

A miniszterelnök a pressone.ro portálon megjelent tényfeltáró írásban közöltekre reagálva tette meg ezt a lépést. A cikk szerzője szerint a kormányfő 138 oldalas hadtudományi doktori disszertációjának legalább 42 oldalán plagizált.

A kormányfő szerint a plágiumvádak alaptalanok, és ez szerinte bármelyik helyesen használt plágiumkereső módszerrel kimutatható.
AGERPRES

Románia összesen 51 millió lejt költött el az ukrajnai orosz agresszió kezdetétől
Románia összesen 51 millió lejt költött el az ukrajnai orosz agresszió kezdetétől - közölte a szombati kormányülést követően a miniszterelnök. Nicolae Ciucă rámutatott, jövő héten az illetékes brüsszeli hatóságok elé terjesztik a kiadásokat összesítő dokumentumokat, és elkezdődhet a költségek megtérítése.
Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél rekedt 18 román állampolgár
Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél belépésre várakozó 18 román állampolgár — tájékoztatott a Facebook-oldalán szombat hajnalban Nicolae Ciucă miniszterelnök.
Cîţu: az árak felső határának hatósági ellenőrzése rosszat tenne a hazai termelőknek
Florin Cîţu, a nemzeti Liberális Párt (PNL) és a szenátus elnöke úgy nyilatkozott szerdán, hogy egy ármaximálás hátrányosan érintené a romániai termelőket.
Cookie