×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
-5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cîţu: A cél az, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a koronavírus elleni oltást

2021.01.13 - 18:38
Megosztás:
Cîţu: A cél az, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a koronavírus elleni oltást
Florin Cîţu miniszterelnök szerint ez idáig jól halad a koronavírus elleni oltási kampány; a kormány célja, hogy szeptemberig 10,4 millió személy kapja meg a vakcinát.

A kormányfő elmondta, kedden további 8 millió adag koronavírus elleni vakcinára nyújtottak be igénylést, és a kormány célja, hogy szeptemberig a lakosság csaknem 70 százalékát kitevő 10.400.000 személy legyen beoltva. "Számomra az oltási kampány prioritás, eddig jól haladt, és meglátják, hogy ezután is jól fog haladni. Az, hogy ki állja a költségeket, majd megoldódik" - fogalmazott.

Hozzátette, információi szerint a romániai lakosság be akarja oltatni magát koronavírus ellen, "ami nagyon jó dolog", és azt is nyomatékosította, hogy biztosítani tudják a kellő számú személyzetet az oltási kampány megfelelő lebonyolításához.

AGERPRES

Továbbra sem nyitnak az oltási központok
A szatmárnémeti oltóközpontban januárra már nincs szabad időpont, viszont Tasnádon és Avasfelsőfaluban még lehet regisztrálni.
Nem függ az antitestmennyiségtől a védőoltás időpontja
299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában, ez összesen 487 oltási pontot jelent - közölte kedden Dr. Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.
Oltással a világjárvány ellen
Gébel-Svarckopf Emese gyógyszerészasszisztens január 16-án kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Mindenkit arra biztat, hogy igényelje a vakcinát, mert csak így állíthatjuk meg a járványt.
Cookie