×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt

2021.10.18 - 15:20
Megosztás:
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökét az aznap beterjesztett kormányprogramnak a járvány megfékezéséről szóló fejezetéről kérdezték hétfőn a parlamentben. E szerint a Cioloş-kabinet egyik tervezett lépése kötelezővé tenni a zöldigazolványt az állami és a magánszféra minden olyan alkalmazottja számára, aki a lakossággal érintkezik a munkája során.

A kijelölt miniszterelnök válaszában kifejtette: ezt az intézkedést az Európai Unióban már nyár óta sikerrel alkalmazzák. 'Az emberek egészségéről van szó' - nyomatékosította.

Dacian Cioloş szerint fel kell gyorsítani a lakosság immunizálását, ugyanakkor elérhetőbbé kell tenni a tesztelést.

Úgy vélekedett, hogy a politikán kívüli influenszerek bevonásával lehetne felgyorsítani az oltáskampányt, a politikum és általában az állami intézmények ugyanis elveszítették a hitelüket. Hozzátette, hogy az embereket a hiteles kommunikáció és az empátia eszközeivel lehet meggyőzni arról, hogy oltakozzanak, a kényszerintézkedéseket nem tartja megoldásnak.

Dacian Cioloş beszélt az áldozatok nagy számáról is: 'olyan, mintha Romániában minden nap lezuhanna egy Boeing, és minden utasa meghalna' - mondta a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek számára utalva.
AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie