×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Külföld

Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet

2021.09.14 - 08:57
Megosztás:
Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet
Az Európai Parlament Renew Europe frakciójának vezetője és az USR PLUS társelnöke, Dacian Cioloş hétfő este a Facebook-oldalán közölte: aznap találkozott Strasbourgban Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, aki jelezte, hogy a román országos helyreállítási tervet (PNRR) hamarosan jóváhagyják.

Beszámolója szerint Cioloş arról biztosította az EB elnökét, hogy az USR PLUS továbbra is kiáll a bukaresti kormány által korábban megígért reformok mellett, és reményét fejezte ki, hogy sikerülni fog helyreállítani a koalíciót.

'Ugyanakkor örömmel hallottam, hogy célegyenesbe fordult a PNRR ügye, és hamarosan elfogadják, mert a reformok közül többet is a helyreállítási tervből finanszíroznánk' - írta bejegyzésében Cioloş.

A frakcióvezető hozzátette, hogy hétfői találkozóján az oltáskampányról és az afganisztáni válságról is tárgyalt Ursula von der Leyennel.

AGERPRES

Cîţu: az elkövetkező öt évben a PNRR segítségünkre lesz a felvállalt reformok és beruházások megvalósításában
Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta Románia helyreállítási tervét (PNRR), és a román hatóságok gyakorlatba fogják ültetni azt - jelentette ki hétfőn Florin Cîţu miniszterelnök.
Ursula von der Leyen: az EB zöld utat adott a román helyreállítási tervnek
Az Európai Bizottság (EB) zöld utat adott Románia nemzeti helyreállítási tervének (PNRR) - közölte hétfőn Bukarestben Ursula von der Leyen.
Ursula von der Leyent fogadta a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő
Az Európai Bizottság (EB) elnökét, Ursula von der Leyent fogadta hétfőn a Cotroceni-palotában Klaus Iohannis államfő.
Cookie