×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Külföld

Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet

2021.09.14 - 08:57
Megosztás:
Cioloş az Ursula von der Leyennel tartott találkozója után: hamarosan jóváhagyják a román helyreállítási tervet
Az Európai Parlament Renew Europe frakciójának vezetője és az USR PLUS társelnöke, Dacian Cioloş hétfő este a Facebook-oldalán közölte: aznap találkozott Strasbourgban Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, aki jelezte, hogy a román országos helyreállítási tervet (PNRR) hamarosan jóváhagyják.

Beszámolója szerint Cioloş arról biztosította az EB elnökét, hogy az USR PLUS továbbra is kiáll a bukaresti kormány által korábban megígért reformok mellett, és reményét fejezte ki, hogy sikerülni fog helyreállítani a koalíciót.

'Ugyanakkor örömmel hallottam, hogy célegyenesbe fordult a PNRR ügye, és hamarosan elfogadják, mert a reformok közül többet is a helyreállítási tervből finanszíroznánk' - írta bejegyzésében Cioloş.

A frakcióvezető hozzátette, hogy hétfői találkozóján az oltáskampányról és az afganisztáni válságról is tárgyalt Ursula von der Leyennel.

AGERPRES

A koronavírus omikron-variánsa állt Nicolae Ciucă és Ursula von der Leyen tárgyalásainak középpontjában
A koronavírus omikron-variánsa által dominált, Romániába legtöbb három héten belül megérkező ötödik járványhullám állt Nicolae Ciucă kormányfő és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke keddi brüsszeli tárgyalásainak középpontjában.
Nicolae Ciucă a kormány prioritásait ismertette az EB-elnökkel folytatott brüsszeli megbeszélésen
Románia kormányának prioritásait ismertette Nicolae Ciucă miniszterelnök az Európai Bizottság (EB) elnökével, Ursula von der Leyennel tartott keddi megbeszélésen Brüsszelben.
Von der Leyen: ideje elgondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelező elrendeléséről
A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán.
Cookie