×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
kevés felhő
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Belföld

Ciolacu szerint a kormánykoalícióban még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően

2022.01.05 - 09:55
Megosztás:
Ciolacu szerint a kormánykoalícióban még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően
Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök elmondása szerint a kormánykoalícióban nem jutottak még közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően.

Az Antena 3 kedd esti műsorában Ciolacu rámutatott, Alexandru Rafila professzor javasolt egy tudományos alapokon nyugvó jogszabályt a vírus terjedésének visszaszorítására, és mihelyt az esetszámok fokozott növekedésnek indulnak, meg kell tudnunk állítani az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás súlyosbodását.

A Covid-igazolvánnyal kapcsolatban kifejtette: nem sikerült kidolgozni a legjobb variánst, viták voltak arra vonatkozóan, hogy alkotmányellenes-e, vagy nem, illetve arra is, hogy milyen mértékben hatékony. Véleménye szerint nem a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése kell hogy jelentse az egyetlen eszközt, és nem hiszi, hogy 'feltétlenül nyomást kellene gyakorolni a romániaiakra, hogy beoltassák magukat'.

'A jelenleg parlamenti vitán levő, a PNL által javasolt jogszabálytervezet egyetlen cikkelyt tartalmazott: kötelezte az orvosokat az oltás felvételére, és mi ezzel nem értettünk egyet' - említette meg a Szociáldemokrata Párt elnöke.
AGERPRES

Az alkotmánybíróság elé viszik az adóemeléseket
Előbb bizalmatlansági indítványt akart a megszorításokkal tűzdelt intézkedéscsomagért felelősséget vállaló kormány ellen az USR, de nem lesz meg a szükséges szavazatszám, úgyhogy az alkotmánybíróság elé viszik a törvényt.
Bekérették a nagykövetet az Orbán beszéd miatt
Baj lett belőle, hogy Orbán Viktor a tusnádfürdői nyári egyetemi előadásában elmondta, mit kért tőle a román külügy, hogy miről ne beszéljen ha nem akar diplomáciai bonyodalmakat. Végül nem beszélt ezekről, mégis lett egy kis kalamajka…
Még mindig napirenden a koronavírus!
Világszerte 632 428 873 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 6 600 114 – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adataiból.