×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Ciolacu szerint a kormánykoalícióban még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően

2022.01.05 - 09:55
Megosztás:
Ciolacu szerint a kormánykoalícióban még nem jutottak közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően
Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök elmondása szerint a kormánykoalícióban nem jutottak még közös nevezőre a Covid-igazolványt illetően.

Az Antena 3 kedd esti műsorában Ciolacu rámutatott, Alexandru Rafila professzor javasolt egy tudományos alapokon nyugvó jogszabályt a vírus terjedésének visszaszorítására, és mihelyt az esetszámok fokozott növekedésnek indulnak, meg kell tudnunk állítani az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás súlyosbodását.

A Covid-igazolvánnyal kapcsolatban kifejtette: nem sikerült kidolgozni a legjobb variánst, viták voltak arra vonatkozóan, hogy alkotmányellenes-e, vagy nem, illetve arra is, hogy milyen mértékben hatékony. Véleménye szerint nem a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése kell hogy jelentse az egyetlen eszközt, és nem hiszi, hogy 'feltétlenül nyomást kellene gyakorolni a romániaiakra, hogy beoltassák magukat'.

'A jelenleg parlamenti vitán levő, a PNL által javasolt jogszabálytervezet egyetlen cikkelyt tartalmazott: kötelezte az orvosokat az oltás felvételére, és mi ezzel nem értettünk egyet' - említette meg a Szociáldemokrata Párt elnöke.
AGERPRES

Még mindig napirenden a koronavírus!
Világszerte 632 428 873 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 6 600 114 – derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adataiból.
3 ezrelék fölött a megye fertőzöttsége
A legfrissebb tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában összesen 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel pedig megyénk fertőzöttségi szintje átlépte a 3,04 ezreléket.
Egészségügyi minisztérium: 1939 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1939 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 17 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 221-en újrafertőződött betegek - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.
Cookie