×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cîmpeanu:Az óvások után enyhén nőtt a sikeresen vizsgázók aránya a rendes tanári állásra pályázók körében

2021.08.03 - 17:14
Megosztás:
Cîmpeanu:Az óvások után enyhén nőtt a sikeresen vizsgázók aránya a rendes tanári állásra pályázók körében
Az óvások elbírálását követően 'enyhén' nőtt a sikeresen vizsgázók aránya a rendes tanári állásra pályázók körében, elérve a 46%-ot - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.

'A 6248 benyújtott óvás közül 6045 esetében módosult az eredeti jegy. Azaz 97%-os arányban. Nehéz magyarázatot adni erre a 97%-os arányra, figyelembe véve, hogy bíznunk kell a felmérésben. Ezenkívül 130 olyan óvás van, amely 2 pontnál nagyobb különbséget eredményezett a vizsgajegyben. (...) Az átmenési arány enyhén emelkedett, elérte a 46 százalékot' - mondta a miniszter.

A miniszter szerint 'egyértelmű, hogy ezen a vizsgán is gyorsan be kell vezetni a digitalizált értékelést, amely kiküszöböli az emberi szubjektivitást'.

Cîmpeanu szerint az idei eredmény hasonló a 2019-ben regisztrálthoz, viszont messze elmarad a 2020-as eredményektől. Aggodalmát fejezte ki a vizsgára jelentkezők 'gyenge felkészültségi szintje miatt', akiknek nem sikerült elérniük a 7-es átmenő jegyet, és több mint ötezren az 5-öst sem írták meg. Rámutatott, az egyetem padjaiból most kikerült vizsgázók teljesítenek a legrosszabbul ezen a vizsgán.

Az óvások benyújtása előtt a rendes tanári állásra pályázók 44,47 százaléka kapott átmenőjegyet (7-esnél nagyobb osztályzatot) az idei vizsgán.
AGERPRES

Versenyvizsgáznak  az iskolaigazgatók
Ma 10 órától szigorú előírások mellett rendezik meg az iskolaigazgatói versenyvizsgát, az országos viszonylatban meghirdetett több mint 8600 helyre 9200-an jelentkeztek.
Közzétették a vizsgaidőpontokat
Megjelent a Hivatalos Közlönyben a másodikos, negyedikes és hatodikos gyerekek kompetenciaalapú felmérésének időpontja. Ebből kiderül, hogy a gyerekek 2022. május 10. és 26. között adnak majd számot tudásukról.
Sorin Cîmpeanu: nagyon fontos a vidéki diákok hozzáférése a legújabb technológiákhoz
Nagyon fontosnak nevezte kedden az oktatási miniszter a vidéki diákok hozzáférését a legújabb technológiákhoz.
Cookie