×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Cîmpeanu: vélhetően az iskolai személyzet 60%-os átoltottságára lesz szükség a jelenléti oktatáshoz

2021.11.04 - 19:44
Megosztás:
Cîmpeanu: vélhetően az iskolai személyzet 60%-os átoltottságára lesz szükség a jelenléti oktatáshoz
Az alkalmazottak legalább 60 százalékos átoltottságához kötnék a jelenléti oktatást az iskolákban - ez a terv körvonalazódik Sorin Cîmpeanu ügyvivő oktatási miniszter szerint.

Csütörtök esti nyilatkozatában a tárcavezető hozzátette, az ezzel kapcsolatos végleges döntést péntek reggel közlik.

Klaus Iohannis elnök csütörtökön bejelentette, hogy hétfőtől a tanulók visszatérhetnek az iskolapadba ott, ahol a járványhelyzet ezt megengedi, de azt is leszögezte, hogy a jelenléti oktatás az egyes iskolák személyzetének átoltottságától is függ.
AGERPRES

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie