×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Cîmpeanu: Jövő héttől kezdődően nem kötelező a maszkviselés az iskolaudvaron, az osztályok azonban rendre mehetnek szünetre

2021.05.14 - 15:53
Megosztás:
Cîmpeanu: Jövő héttől kezdődően nem kötelező a maszkviselés az iskolaudvaron, az osztályok azonban rendre mehetnek szünetre
Fotó: facebook.com/SorinMCimpeanu
Jövő héttől kezdődően le lehet mondani a kötelező maszkviselésről az oktatási intézmények udvarán, azonban továbbra is be kell azt tartani, hogy az osztályok más-más időpontban menjenek szünetre - jelentette ki pénteken Sorin Cîmpeanu.

Az oktatási miniszter szerint a május 17-e és 23-a közötti héten 2527 település iskoláiban minden osztály számára fizikai jelenléttel zajlódhat az oktatás. Cîmpeanu Azt mondja: ez több mint 2,6 millió tanulót jelent, azaz a diákok 90 százalékát.

További 654 településen, ahol a koronavírussal való fertőzöttségi ráta meghaladja az 1 ezreléket, az ötödikesek, hatodikosok, hetedikesek, kilencedikesek, tízedikesek és tizenegyedikesek (300.000 tanuló, mintegy 10%) online tanrenden vesznek részt a jövő héten.

AGERPRES

Az iskolai gyermekbántalmazás nem játék
Török Tünde iskolai tanácsadó szakmai véleményét kértük ki az iskolai gyermekbántalmazásokkal kapcsolatban. A szakember rávilágított, hogy mit kell tenniük a gyermekeknek, ha iskolatársaik bántalmazzák őket, valamint arra, mi lehet az agresszív magatartás forrása.
Két nap tanítás után két hétig online
Hétfőn kezdődött el a 2021/2022-es tanév, többnyire jelenléti oktatással, azonban immár három tanintézmény is van Szatmár megyében, ahol online oktatásra kell átállni a gyerekek és pedagógusok körében terjedő koronavírus-fertőzés miatt.
Táplálkozás és tanévkezdés
A tanévkezdés egy újabb próbatétel elé állítja a szülőket, ami a gyermekeik táplálkozási szokásait illeti. A témával kapcsolatban Papp Evelin dietetikus szakmai véleményét kértük ki.
Cookie