×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîmpeanu: a hárommillió tanulóból hétezren online kezdik a tanévet

2021.09.12 - 18:04
Megosztás:
Cîmpeanu: a hárommillió tanulóból hétezren online kezdik a tanévet
Hétezerre rúg azoknak a tanulóknak a száma, akik jövő héten online kezdik az iskolát, vagy azért, mert a településükön 6 ezrelék fölötti a SARS-CoV-2-fertőzési esetek aránya, vagy azért, mert nem sikerült befejezni az infrastrukturális munkálatokat - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.

Az ország közel hárommillió tanulója közül mintegy hétezren kényszerülnek arra, hogy hétfőtől online oktatásban vegyenek részt.

A 7000 tanulóból 2400-an azért kezdik online a tanévet, mert a településen a fertőzöttségi arány meghaladta a 6 ezreléket.

'Infrastrukturális problémák' miatt Bukarestben 2723, az ország többi részén mintegy 2000 tanuló szintén online fog bekapcsolódni hétfőtől az oktatásba - közölte Cîmpeanu, miután az iskolakezdés kapcsán Florin Cîţu miniszterelnök vasárnap videokonferenciát tartott a közegészségügyi igazgatóság (DSP) képviselőivel és a prefektusokkal.
AGERPRES

Cîmpeanu: a tanintézetek egy része csütörtökön megkapta a nyálteszteket
Az iskolák egy része megkapta csütörtökön a koronavírus-szűrésre szolgáló nyál alapú antigén gyorsteszteket. A többi tanintézethez pénteken jutnak el ezek.
Ha 3 ezrelék alá csökken a fertőzöttségi ráta egy adott településen, az iskolák másnap áttérhetnek a jelenléti oktatásra
Ha egy településen a fertőzöttségi ráta 3 ezrelék alá csökken, az iskolák már másnap áttérhetnek a jelenléti oktatásra, nem kell megvárniuk a hétfői napot - jelentette ki csütörtökön Sorin Cîmpeanu.
A környezetvédelem került a középpontba
„A mi világunk, lépjünk fel együtt!” — ez volt a Globális Oktatás Hete mottója idén, mely november 15. és 21. között zajlott országos viszonylatban.
Cookie