×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Câmpeanu: Fontos döntés, hogy a szabadban tartott sportórákon nem kötelező a maszkviselés

2021.03.07 - 13:51
Megosztás:
Câmpeanu: Fontos döntés, hogy a szabadban tartott sportórákon nem kötelező a maszkviselés
A szabadban tartott sportórákon való maszkhasználat felszámolása fontos intézkedés az oktatási folyamat szempontjából, szögezte le szombat este Sorin Câmpeanu oktatási miniszter.

'Reméljük, hogy az időjárási körülmények hamarosan lehetővé teszik a sportórák túlnyomó részének a szabadban való tartását' - mondta Câmpeanu az Antena 3 televíziós csatornán.

Arra a kérdésre, hogyan nyerte meg a csatát ezzel kapcsolatban Vlad Voiculescu egészségügyi miniszterrel, Câmpeanu azt válaszolta, hogy nem volt szó 'csatáról', csupán érvek ütköztetéséről, és ezeknek felelős elemzéséről, mely nyomán megszületett a közös döntés.

Ugyancsak az Antena 3 műsorában Marius Nistor, a Spiru Haret szakszervezeti szövetség elnöke kifejtette, hogy a tanügyi szakszervezetek is kérték az iskolai sportórákon való kötelező maszkviselés felszámolását. Nistor hangsúlyozta, hogy egyetlen más országban sem kötelező a maszkviselés a szabadtéren tartott sportórákon.

Az oktatási és az egészségügyi minisztérium szombaton kiadott, a járvány idején zajló iskolai tevékenység szabályait módosító közös rendelete kimondja, hogy 'a védőmaszk viselése nem kötelező az óvodások számára, és a szabadban tartott iskolai sportórákon sem'. A rendelet arra is kitér, hogy a vokacionális oktatási intézmények szakóráin kötelező a maszk viselése, kivéve a fúvós hangszerek gyakorlására szánt órákat. Ebben az esetben azonban elegendő teret kell biztosítani minden tanuló számára.
AGERPRES

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie