×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
2 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Mi újság?

Bürokrácia van, sátor nincs

2022.11.24 - 20:04
Megosztás:
Bürokrácia van, sátor nincs
Kezd egyre kellemetlenebb lenni a szabad ég alatt piacolni, de a szatmárnémeti ócskapiaci árusok sajnos kénytelenek egyénileg védekezni az eső ellen, mert még mindig nincs sátor a fejük felett.

A szatmárnémeti ócskapiaci árusok április óta várják, hogy fedél kerüljön a fejük fölé, mi is írtuk korábban, hogy tavasztól fedett lesz, illetve hogy megvan rá a pénz.
Az utóbbi időszakban olyan pletykák kezdtek el terjengeni a piaci árusok között, miszerint a piacgondnokság már le is mondott arról, hogy sátrat vegyen a piac befedésére és az már fedetlen fog maradni míg a világ. Megkérdeztük a szatmárnémeti polgármesteri hivatal sajtóosztályát, hogy mi a helyzet a sátorbeszerzéssel, a következő választ kaptuk:

„A szatmárnémeti Lăcrămioarei utcai piacra szánt ipari sátor beszerzéséhez kapcsolódó műszaki dokumentációt az Országos Közbeszerzési Ügynökség (ANAP) javaslatai alapján újra kellett készíteni, az árubeszerzési szerződés értékbecsléséhez kapcsolódó árajánlatok aktualizálásával együtt.
A pályázati eljáráshoz kapcsolódó dokumentumok benyújtása folyamatban van, a közbeszerzési rendszerben való megjelenést december elejére becsüljük. A közbeszerzési pályázat kifutási ideje legkevesebb 90 nap.”

A szándék tehát továbbra is fennáll, hogy a piac ezzel a sátoros megoldással be legyen fedve és ha nem lenne hivatali akadékoskodás - és ilyenek miatti késlekedés -, már minden bizonnyal meg is történt volna.

Princz Csaba

 

Kész az Apaserv pénztár, kinyitott
Ahogy azt a hónap közepén ígérték, csütörtökön kinyitott a tatarozás miatt ideiglenesen bezárt szatmárnémeti Apaserv pénztár.
Alakul a karácsonyi vásári helyszín
Kevesebb mint egy hét és kezdődik a karácsonyi vásár a szatmárnémeti új központban. A helyszínen már elkezdődött a pakolászás, a kedden kezdődő ünnepi forgatag jövő év január ötödikéig fog tartani.
Adójóváírásért online jelenlét kell
Emlékeztetőt írt a szatmárnémeti helyi adóhivatal: jogi személyek esetében csak akkor jár a 10%-os adójóváírás, ha a cégnek van online fiókja és ez aktív is.
Cookie