×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Bürokrácia van, sátor nincs

2022.11.24 - 20:04
Megosztás:
Bürokrácia van, sátor nincs
Kezd egyre kellemetlenebb lenni a szabad ég alatt piacolni, de a szatmárnémeti ócskapiaci árusok sajnos kénytelenek egyénileg védekezni az eső ellen, mert még mindig nincs sátor a fejük felett.

A szatmárnémeti ócskapiaci árusok április óta várják, hogy fedél kerüljön a fejük fölé, mi is írtuk korábban, hogy tavasztól fedett lesz, illetve hogy megvan rá a pénz.
Az utóbbi időszakban olyan pletykák kezdtek el terjengeni a piaci árusok között, miszerint a piacgondnokság már le is mondott arról, hogy sátrat vegyen a piac befedésére és az már fedetlen fog maradni míg a világ. Megkérdeztük a szatmárnémeti polgármesteri hivatal sajtóosztályát, hogy mi a helyzet a sátorbeszerzéssel, a következő választ kaptuk:

„A szatmárnémeti Lăcrămioarei utcai piacra szánt ipari sátor beszerzéséhez kapcsolódó műszaki dokumentációt az Országos Közbeszerzési Ügynökség (ANAP) javaslatai alapján újra kellett készíteni, az árubeszerzési szerződés értékbecsléséhez kapcsolódó árajánlatok aktualizálásával együtt.
A pályázati eljáráshoz kapcsolódó dokumentumok benyújtása folyamatban van, a közbeszerzési rendszerben való megjelenést december elejére becsüljük. A közbeszerzési pályázat kifutási ideje legkevesebb 90 nap.”

A szándék tehát továbbra is fennáll, hogy a piac ezzel a sátoros megoldással be legyen fedve és ha nem lenne hivatali akadékoskodás - és ilyenek miatti késlekedés -, már minden bizonnyal meg is történt volna.

Princz Csaba

 

Megoldják az ócskapiac befedését
Hiába a piacgondnokság minden igyekezete, évek óta nem sikerült felelős vállalkozót találni, aki elvállalná a Lăcrămioarei utcai ócskasor befedését — a végleges megoldás odázva van, de feledve nem.
Épül mindkét szatmárnémeti híd
Elhárultak a bürokratikus akadályok a szatmárnémeti hidak építése előtt, zajlik is a munka, egyre „nőnek” a harmadik híd pillérei. Most az a legnagyobb probléma, hogy a gyalogoshíd miért zöld.
Teljében a tél végi leárazások
Egyre több bolt kezd szezon végi árleszállításba, de egyre kevesebb jelenti ezt be a városházákon, pedig kellene. A szatmárnémeti plázában szinte minden üzlet akciózik, mégis csak hét bolt „akciózásáról” tud a hivatal.