×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Bűnvádi vizsgálatot indított a rendőrség a temesvári városházára behatoló AUR-szimpatizánsok ügyében

2022.01.14 - 20:00
Megosztás:
Bűnvádi vizsgálatot indított a rendőrség a temesvári városházára behatoló AUR-szimpatizánsok ügyében
Fotó: Agerpres
Hivatalból bűnvádi vizsgálat indított a Temes megyei rendőrség a temesvári polgármesteri hivatalba pénteken behatoló személyek ügyében - közölte az intézmény.

Dominic Fritz polgármester korábban arról számolt be, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szimpatizánsainak egy csoportja, a párt társelnökével, George Simionnal az élen, pénteken erőszakkal behatolt a temesvári városházára, hogy 'káoszt és pánikot keltsen' az intézményben és a hivatalban tartózkodó temesváriak körében.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) színeiben megválasztott elöljáró azzal vádolta a csendőrséget és a helyi rendőrséget, hogy tehetetlen személői voltak az erőszakos cselekményeknek. Felszólította az illetékes intézményeket, azonosítsák és büntessék meg a törvényszegőket, a kormánypártokat pedig arra kérte, hogy nyilvánosan ítéljék el a történteket.

A csendőrség pénteken közölte, hogy a polgármesteri hivatal védelme nem tartozik a hatáskörükbe, és a városháza környékén tartózkodó munkatársaik 'azonnal akcióba léptek', amint értesültek az incidensről. AGERPRES

Temesvár polgármestere segítséget kér a kormánytól a város távfűtési problémáinak megoldására
Nyílt levelet intézett hétfőn Dominic Fritz temesvári polgármester Nicolae Ciucă miniszterelnökhöz, amelyben segítséget kér a kormánytól a város távfűtési problémáinak megoldásához.
Tagadja George Simion, hogy erőszakkal hatolt be pénteken a temesvári városházára
Elutasította péntek este George Simion, a Román Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke Dominic Fritz polgármesternek azt a vádját, hogy aznap pártjának több szimpatizánsával együtt erőszakosan behatolt volna a temesvári városházára.
Bombariadó miatt kiürítették a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum épületét
Kiürítették szerdán a temesvári Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceumot, miután bejelentés érkezett a 112-es számra, miszerint bombát helyeztek el az épületben.
Cookie