×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Belföld

Bukarestbe érkezik az Európai Bizottság elnöke

2021.09.27 - 09:22
Megosztás:
Bukarestbe érkezik az Európai Bizottság elnöke
Fotó: AP
Az Európai Bizottság elnöke hétfőn Bukarestbe látogat az európai újjáépítési tervvel (NextGenerationEU) kapcsolatos konzultációsorozata keretében.

Ursula von der Leyen Klaus Iohannis államfővel és Florin Cîţu miniszterelnökkel is tárgyal.

Az államfő 16 órakor fogadja az EB elnökét a Cotroceni-palotában. Ursula von der Leyen és a miniszterelnök találkozója 16.50-kor kezdődik a Victoria-palotában.

Az EB elnöke utóbb Klaus Iohannisszal és Florin Cîţuval együtt felkeresi a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórházat, ahol közös sajtótájékoztatót tartanak. Ez az egészségügyi intézmény az egyik haszonélvezője az európai újjáépítési terven keresztül érkező támogatásoknak.

Ursula von der Leyen bukaresti látogatásának fő célja a romániai országos helyreállítási terv kiértékelésének ismertetése.

AGERPRES

Drulă, az USR ügyvezető elnöke még nem döntötte el,hogy jelölteti-e magát az elnöki tisztségre
Még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a párt elnöki tisztségéért - jelentette ki Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvezető elnöke.
Dan Barna kizártnak tartja, hogy induljon az USR elnöki tisztségéért
Kizártnak tartja Dan Barna, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) legközelebbi kongresszusán induljon a pártelnöki tisztségért.
Titus Corlăţean lett az EJEB bíráinak megválasztásával megbízott bizottság elnöke
Titus Corlăţean szenátort választották az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének az Emberi Jogok Európai Bírósága bíráinak megválasztásával foglalkozó bizottsága elnökévé - közölte a szenátus.
Cookie