×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Belföld

Bukarestbe érkezik az Európai Bizottság elnöke

2021.09.27 - 09:22
Megosztás:
Bukarestbe érkezik az Európai Bizottság elnöke
Fotó: AP
Az Európai Bizottság elnöke hétfőn Bukarestbe látogat az európai újjáépítési tervvel (NextGenerationEU) kapcsolatos konzultációsorozata keretében.

Ursula von der Leyen Klaus Iohannis államfővel és Florin Cîţu miniszterelnökkel is tárgyal.

Az államfő 16 órakor fogadja az EB elnökét a Cotroceni-palotában. Ursula von der Leyen és a miniszterelnök találkozója 16.50-kor kezdődik a Victoria-palotában.

Az EB elnöke utóbb Klaus Iohannisszal és Florin Cîţuval együtt felkeresi a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórházat, ahol közös sajtótájékoztatót tartanak. Ez az egészségügyi intézmény az egyik haszonélvezője az európai újjáépítési terven keresztül érkező támogatásoknak.

Ursula von der Leyen bukaresti látogatásának fő célja a romániai országos helyreállítási terv kiértékelésének ismertetése.

AGERPRES

Megint zajlik a csip nélküli kutyák azonosítása
Megkezdődött az ingyenes ebvakcinázási akció Szatmár megyében, de „nem kutyát oltanak, hanem csipet”. Házalni fognak az állatorvosok, jelenteniük kell ha azonosító nélküli kutyát találnak.
Nem ellenőrzi már az igazságügyet az Európai Bizottság
Az Európai Bizottság (EB) hivatalosan is lezárta a Romániával és Bulgáriával kapcsolatos együttműködési és ellenőrzési mechanizmust (MCV) jelentette be pénteken az uniós testület bukaresti képviselete.
Ursula von der Leyen Bukarestben: teljes mértékben támogatjuk Románia schengeni csatlakozását
Az Európai Bizottság (EB) teljes mértékben támogatja Románia schengeni csatlakozását - közölte szombaton a Cotroceni-palotában Ursula von der Leyen EB-elnök, hangsúlyozva, "fáradhatatlanul" dolgozni fog a mielőbbi megoldás érdekében.