×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Búcsúztak a román focisták

2021.07.28 - 14:52
Megosztás:
Búcsúztak a román focisták
Döntetlennel, és négy ponttal zárta a tokiói tornát Románia olimpiai labdarúgó-válogatottja. Emil Rădoi vezetőedző legénysége tegnap Szaporóban 0–0-t játszott Új-Zéland csapatával, így a harmadik helyen zárt a B-csoportban.

A szériából Dél-Korea és Új-Zéland jutott tovább, Honduras – akit 1–0-ra legyőztek a románok a nyitó körben – lett a negyedik. 
Bejutott a negyeddöntőbe a címvédő Brazília, illetve Elefántcsontpart is. Utóbbiak a riói olimpiai döntős németekkel ikszeltek, így a D-csoport második helyéről jutottak a legjobb nyolc közé.

Az A- és C-csoport utolsó fordulójának mérkőzései később értek véget.

Románia ezt megelőzően az 1964-es tokiói olimpián szerepelt még focicsapattal. Akkor csoportmásodikként jutottak a negyeddöntőbe, ahol viszont Magyarország jelentette számukra a megállót. A magyar csapat abban az évben megnyerte a nyári játékokat. 

Pesek Attila
 

Kialudt az olimpiai láng Tokióban, véget értek a 32. nyári játékok
Az elmúlt 17 olimpiai nap legszebb, legemlékezetesebb jeleneteiből álló videós összeállítással, majd egy rövid tűzijátékkal kezdődött vasárnap romániai idő szerint 14 órakor a tokiói nyári játékok záró ünnepsége az Olimpiai Stadionban.
„50 milliós” magyar aranyérem
A tokiói olimpiára a korábbihoz képest jelentősen nőtt a magyar sportolók állami jutalmának összege, amely az aranyérmesek esetében 50 millió forint (690 ezer lej).
Bronzérmesek a magyar vízilabda-csapatok
A magyar női és férfi vízilabda-válogatott egyaránt bronzérmet szerzett a tokiói olimpián, így Magyarország összesen húsz éremmel zárja a tokiói nyári olimpiai játékokat.
Cookie