×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Bronzérmes a szatmári junior pátbajtőrvívó csapat is

2021.11.26 - 15:20
Megosztás:
Bronzérmes a szatmári junior pátbajtőrvívó csapat is
Bajnoki bronzéremmel zárta az évet a Szatmárnémeti SK vívó szakosztálya.

A junior korosztályos párbajtőrvívó srácok Anton Cîmpan, Mézinger Márton, Tudor Surducan, Szabó Szabolcs felállásban a harmadik helyen zártak szerda este a Bukarestben rendezett országos csapatversenyen.

Mint ismeretes, a Csiszár Ferenc, Nagy Lehel, Adrian Szilagyi, Adrian Pop, Simona Surducan edzőötös tanítványai az ezt megelőző nap hasonló felállásban (Surducan helyett Luca Gurza vívott) a kadett korosztályos viadalban szerzett bronzérmet, szerdán viszont nagyobbakkal küzdöttek.

A CSA Steaua Bukarest legyőzése nem okozott gondott (45–32), azonban a katonaegyesült első számú gárdájával már nem tudták felvenni a versenyt, így az elődöntőben 45–35-ös vereséget szenvedtek.

A bronzmérkőzésen a Nagyváradi LPS Bihorul volt az ellenfél, és bár az első két párharc után még hátrányban volt az SZSK, Mézinger Márton egy 7:0-s asszóval 8–10-ről 15–10-re fordította a meccset. Innen már nem volt megállás, és 45–32-es győzelemmel megszerezték a fiúk a jól megérdemelt bronzérmet.  

Nojea ezüstérmes a juniroknál
Ami nem jött össze csütörtökön, az sikerült tegnap: a junior tőrvívó fiúk egyéni roszágos bajnokságán ezüstérmet szerzett a Szatmárnémeti SK sportolója, Răzvan Nojea.
Ezüsttel és bronzéremmel nyitottak a srácok
Teljesítették a célt a Szatmárnémeti SK tőrvívó legényei: két éremmel zárták az év első bajnoki viadalát, a kadett korosztályos fiúk egyéni versenyét.
Éremesélyekkel lépnek pástra a tőrvívó srácok
Nem volt sok idejük a tőrvívóknak a vakációzásra, a kadett és junior korosztályosok ugyanis már csütörtökön megkezdik a bajnoki küzdelmeket Bukarestben, az Ana Pascu Teremben.
Cookie