×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

Börtönlátogatás határőröknek

2022.11.26 - 09:41
Megosztás:
Börtönlátogatás határőröknek
(Fotó: cotidianul.ro)
Rendszeres börtönlátogatást szerveznek a román határrendészeknek, hogy tudatosítsák bennük, mi vár rájuk, ha korruptakká válnak – írta meg az Adevărul. Politikusoknak is szervezhetnének ilyet.

Az Adevărul a börtönőrök szakszervezeti szövetségének (FSANP) tiltakozásából szerzett tudomást az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA), az Országos Határrendészeti Főfelügyelőség (IGPF) és az Országos Börtönigazgatóság (ANP) közötti megállapodásról, amelynek értelmében hetente nyolc határrendészt küldenek börtönlátogatásra, hogy lássák milyen ott, hátha elriasztják őket a korrupciótól.

Politikusoknak mikor?!

„Mikor fogják az eljárást a politikusoknál is bevezetni?” – tette fel a szónoki kérdést Cosmin Dorobanţu, a börtönőrök szakszervezeti vezetője, aki törvénytelen visszaélésnek minősítette a kezdeményezést. A FSANP közleménye szerint a határrendészek börtönlátogatása nem más, mint a „Szent Korrupció ereklyéjének csókolgatására szervezett zarándoklat”, amelyet legtöbbször a fegyencek gúnyolódása és átkozódása kísér.

Megalázó?

A szakszervezet szerint emberileg megalázó, a kínzás kategóriájába tartozó, minden erkölcsi és jogi alapot nélkülöző példátlan eljárás azért küldeni börtönlátogatásra az állampolgárokat, hogy elriasszák őket bűncselekmények elkövetésétől.

MTI