×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen

2021.10.15 - 13:50
Megosztás:
Börtönigazgatóság: a fogvatartottak 73%-a be van oltva koronavírus ellen
A fogvatartott személyek 73 százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást - tájékoztatott az Országos Börtönigazgatóság (ANP) az AGERPRES hírügynökségnek pénteken kiküldött közleményében.

Az igazgatóság megemlíti ugyanakkor, hogy a járványhelyzet ellenére a börtönökben tovább zajlanak az oktatási, nevelési tevékenységek, megtették a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden egyes büntetés-végrehajtási egység szintjén legyen kapacitás a fogvatartottak különböző szakmákban történő képzésére. Ebben a folyamatban bizonyos képesítéssel rendelkező fogvatartottak és a társadalmi reintegrációt segítő szakemberek egyaránt részt vesznek.

Az ANP középtávú tervei között szerepel a büntetés-végrehajtási rendszer infrastruktúrájának fejlesztése annak érdekében, hogy a fogvatartottak számára legalább 7000 új munkahelyet biztosítson. A cél az, hogy minden börtönnek legyen saját, termelői tevékenységekre kijelölt és felszerelt helyisége.
AGERPRES

Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Rafila: csak negatív RT-PCR-teszttel léphetnek be Romániába az EU-n kívüli országokból érkező személyek
Az EU-n kívüli országokból érkező román és uniós állampolgárok csak 48 óránál nem régebbi negatív RT-PCR-teszt felmutatásával léphetnek be Romániába - jelentette be vasárnap az egészségügyi miniszter.
CNCAV: 43.795 személy kapta meg a COVID-19 elleni vakcinát az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 43.795 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna, az AstraZeneca vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját — derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) szombaton ismertetett adataiból.
Cookie