×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Vidék

Biztos pont – templomszentelés és imahétzáró Kakszentmártonban

2023.03.14 - 13:55
Megosztás:
Biztos pont – templomszentelés és imahétzáró Kakszentmártonban
Hálás közösség gyűlt össze Kakszentmárton református templomában. A mintegy félszáz lelkes, de nagyon lelkes közösség imahetének záró alkalmán templomszentelésre is sor került.

Vasárnap délután Igét hirdetett Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nyugalmazott püspöke Lukács evangéliuma 18. részének első 8 verse alapján. Az igehirdető biztos pontnak nevezte Isten hajlékát és bátorított a kitartó imádkozásra. Nyugalmazott püspök ugyanakkor elmondta, hogy a Királyhágómelléki Református Egyházkerület 290 gyülekezete közül ez volt a 271. egyházközség, ahol szolgált. Örül annak, hogy püspöki szolgálata alatt szinte az összes gyülekezetbe eljutott Igét hirdetni.

hirek/2023/marcius/2-3.jpg

Kürti Tamás lelkipásztor, miután elmondta a templom felújításának történetét, megköszönve a támogatásokat, átadta a szót dr. Király Lajosnak a Szatmári Református Egyházmegye esperesének. Igei üzenetet hozott Törő Attila patóházi lelkipásztor, Kiss Szabolcs apai lelkész, Varga Tamás Szamos-negyedi segédlelkész, Rácz Ervin-Lajos szigetlankai lelkipásztor, Czumbil Vilhelm római katolikus plébános, dr. Puskás Csaba egyházmegyei főgondnok. 
Vaszil István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetségének alelnöke verssel köszöntött, Nagy Szabolcs parlamenti képviselő, aki jelen volt és köszöntött az alkalmon, utólag a következőképpen fogalmazott közösségi oldalán: „Templomaink közösségünk összetartozásának és történelmének alapjai. Ma a kakszentmártoni református templomban adtunk hálát az épület belső felújításáért, mely az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően román állami finanszírozásból, illetve a magyar állam támogatásával valósulhatott meg. Így ma gyermekeim és családom körében vehettem részt a hálaadó istentiszteleten abban a templomban, ahol feleségem szüleit keresztelték, és amely így már a következő évtizedekben is számos generáció számára fog lelki otthont biztosítani.”

hirek/2023/marcius/3-3.jpg


Nagy öröm volt látni és hallgatni a gyermekek szolgálatát, Suhárt Evelin tolmácsolásában a szeretet-himnusz üzenetét és Kürti Róbert kántori szolgálatát. A templomszentelési áldást ft. Csűry István nyugalmazott püspök végezte.

Rácz Ervin