×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Nagykároly

Bibliovakáció lesz Nagykárolyban

2021.07.19 - 17:00
Megosztás:
Bibliovakáció lesz Nagykárolyban
Az idei nyári vakációból sem maradhat ki a Nagykárolyi Városi Könyvtár már hagyománnyá vált, Bibliovakáció elnevezésű programsorozata.

A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai, együttműködve a város kulturális intézményeivel július 26–30. között tartják meg a foglalkozásokat. A szervezők hétfőn reggel 9 órától interaktív foglalkozással várják az érdeklődőket, az eseménynek a városi könyvtár ad otthont. Kedden, szerdán és csütörtökön délelőtt moderntánc-, valamint román népzene- és néptáncfoglalkozás zajlik, ezt követően gitároktatás, doboktatás, valamint amatőr színjátszás magyar nyelven. 12 órától magyar népzene- és néptáncfoglalkozás, illetve amatőr színjátszás román nyelven. Pénteken délelőtt karaoké és interaktív foglalkozás zárja a kulturális programok sorát. A helyek száma a foglalkozásoktól függően korlátozott. További információk elérhetők a Nagykárolyi Városi Könyvtár székhelyén (Iuliu Maniu utca 12–14. szám), valamint telefonon, a 0261.861.480-as telefonszámon.

K.A.

Partiumi Kincses Pince Nagykárolyban
Az év legszínesebb borászati rendezvényét tartják a Partiumi Falugazdász Hálózat szervezésében, az Agrárminisztérium támogatásával augusztus 6-án és 7-én a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében.
Tűz a nagykárolyi református temetőben
Szombaton 17 óra körül csaptak fel a lángok a nagykárolyi református temető hátsó részében, az új templomhoz közel, de a környékbeliek és a tűzoltók gyors beavatkozásának hála nem történt nagyobb baj.
A régizene a zenei műfajok latinja
Több mint negyven évvel ezelőtt a néhai Deák Endre tette népszerűvé Nagykárolyban a régizenét. Ez a rétegzene egyre inkább kezd teret hódítani és kilépni a saját komfortzónájából. Fesztiválok, különféle kulturális események, sőt, még esküvők főszereplőjévé is válik.
Cookie