×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Bezárt osztályok a megyében

2021.09.22 - 06:52
Megosztás:
Bezárt osztályok a megyében
Fotó: A szerző felvétele
Szatmáron nyolc osztály és két óvodai csoport tért át online oktatásra azt követően, hogy diákok és pedagógusok betegedtek meg.

A megyei vészhelyzeti bizottság szeptember 20-ai, 51-es számú határozata alapján több osztály és óvodai csoport tér át a kettes forgatókönyvre a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság 6304-es ajánlása alapján, mivel a gyerekek és a pedagógusok körében koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét. A jóváhagyott lista szerint a szatmárnémeti 7-es Számú Napközi nagycsoportjában a gyerekek körében van igazolt fertőzéses eset. Az 5-ös Számú Napköziben a pedagógusok körében van koronavírusos eset, így a középső csoport tagjai szintén otthonról tanulnak. A két óvodai csoport tagjai október 3-ig online oktatásban vesznek részt.

A szatmárnémeti Bălcescu–Petőfi Általános Iskolában a VII. C osztály, a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a XI. E, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban a X. C, a Doamna Stanca Főgimnáziumban a XI. C, a Constantin Brâncuşi Műszaki Líceumban a X. A, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceumban a VIII. B, a Tasnádi Általános Iskolában az V. A, a Szatmárhegyi Általános Iskolában pedig szintén az V. A osztály tagjai két hétig online rendszerben tanulnak. Már a nyolcadik napon visszatérhetnek a jelenléti oktatáshoz a gyerekek, ha gyorsteszttel végzett vizsgálat során megbizonyosodnak róla, hogy nem fertőzöttek. Amennyiben a hetedik, nyolcadik vagy líceumi osztályban fertőződik meg valaki, az osztálytársaik közül azok folytathatják a jelenléti oktatást, akik megkapták a védőoltást, vagy kevesebb mint 180 napja átestek a betegségen. A többiek az interneten keresztül követik az órákat.

Sógor Beáta

 

GCS: 16.110 új koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 16.110 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, 66.880 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte csütörtökön a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Már csak két Szatmár megyei község 6 ezreléken felüli
A legtöbb megyebeli községnek és városnak tovább csökken a fertőzöttségi szintje, s a jelenleg 23, vörös besorolás alá eső település mutatói nem olyan nagyok, mint két-három héttel korábban voltak. A gyógyultak száma ismét bőven több, mint a friss fertőzötteké.
Valeriu Gheorghiţă: a teljeskörű beoltottság legalább 20-szor csökkenti az elhalálozás kockázatát
A teljeskörű beoltottság legalább 20-szor csökkenti annak rizikóját, hogy a koronavírussal való megfertőződés elhalálozáshoz vezessen - jelentette ki szerdán Valeriu Gheorghiţă, az országos oltási kampányt koordináló bizottság (CNCAV) elnöke.
Cookie