×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Beruházások, fejlesztések Erdődön

2021.09.01 - 17:00
Megosztás:
Beruházások, fejlesztések Erdődön
Erdőd város önkormányzatának épülete / Fotó: A szerző felvétele
Erdőd város területén nagyon sok munkálat van folyamatban és előkészülőben annak érdekében, hogy az ott lakók valóban úgy érezzék, hogy városon élnek, és ne vágyjanak el onnan.

Erdőd Város Polgármesteri Hivatala és Helyi Tanácsa arra törekszik, hogy minél több fejlesztési beruházást hajtson végre, hogy Erdőd lakói valóban érezzék azt, hogy városon élnek — nyilatkozta lapunknak Marius Ovidiu Duma polgármester. Több határon átívelő projektet valósítottak meg eddig, és jelenleg is több projekt van folyamatban vagy tervezési szakaszban.

Határon átnyúló projekt részeként modernizálják az egészségügyi rendelőt, a vár alatt lévő pincéket a helyi turizmust támogató létesítményekké alakítják át, visszaállítják a Petőfi-obeliszk mellett lévő tavat, és kialakítanak egy parkot annak környékén, ahol turistákat fogadnak és rendezvényeket tartanak majd. A vár mellett létrehoznak egy szabadtéri színpadot, és több olyan beruházást végeznek a vár körül, ami vonzóvá teszi a környéket a turisták számára. Ugyancsak a várnál készül egy park, ahol a gyerekek számára rendeznek majd várjátékokat.

Duma elmondta, hogy bár befejeződött az infrastruktúra fejlesztése, ezentúl ott, ahol szükséges, kijavítják a hibákat, és tökéletesítik azokat a részeket, ahol szükségessé vált a korszerűsítés. A vár mellett, a régebbi vásártéren is épül egy sportkomplexum, amelyben több sportág is gyakorolható lesz.

A jelenlegi munkálatok mellett letettek újabb húsz pályázatot, amelyek pozitív elbírálása esetén jelentős beruházásokat végeznek majd a városhoz tartozó településeken. Egy helytörténeti központot hoznak létre Lajosmajorban (Baba Novac), készül egy sportterem Nagymadarászon, és ugyancsak Nagymadarászon lesz a Tudor Barbulról elnevezett birkózóterem.

hirek/2021/szeptember/01/erdod.jpg
Marius Ovidiu Duma polgármester / Fotó: A szerző felvétele

Ígéret van rá, hogy több kormányprogram is meg lesz hirdetve több minisztérium égisze alatt. Tervben van a középületek energiafogyasztásának a csökkentése úgy, hogy környezetvédő és takarékos fűtőeszközöket szerelnek fel, elsősorban a tanügyi intézményekben. Ugyancsak a környezetvédelmi alapból lehívott összegből cserélik le a közvilágítási eszközöket. A polgármester abban reménykedik, hogy egyre több pályázati kiírás lesz, ugyanis a polgármesteri hivatal fel van készülve arra, hogy minél több projektet valósítson meg.

Elek György

Fontos fejlesztési ciklus következik
Nagykároly jövője szempontjából fontos fejlesztési ciklus lesz a 2021–2027-es: a város tervezett fejlesztési irányáról és a lakossági elvárásokhoz való igazításáról egyeztetéssorozat zajlik.
Egyeztetés Nagykároly további fejlesztéséről
„A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal munkatársai több alkalomból álló egyeztetéssorozatot szerveznek a 2021–2027-es Integrált Városfejlesztési Stratégia (SIDU) kidolgozásának érdekében, A nagykárolyi önkormányzat közigazgatási rendszere által nyújtott szolgáltatások stratégiai tervezése és elérhetősége elnevezésű projekt keretében.
A legtisztább érzés ünnepe Erdődön
Minden eddigi rendezvényhez képest nagyobb számú ünneplő közönség jelenlétében emlékeztek meg csütörtök délután Erdődön Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedésének és házasságkötésének irodalomtörténeti eseményéről az Erdődi Petőfi Kör szervezésében.
Cookie