×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
17 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

Belügyminisztérium: 665 választási incidensről érkezett bejelentés a rendőrséghez

2024.06.09 - 09:29
Megosztás:
Belügyminisztérium: 665 választási incidensről érkezett bejelentés a rendőrséghez
Az elmúlt 24 órában 665 választási incidensről érkezett bejelentés a rendőrséghez, amelyek 14 százalékának kivizsgálása még folyamatban van - jelentette ki vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján a belügyminisztérium szóvivője.

Monica Dajbog ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a szavazóhelyiségek biztonságát érintő incidensek nem történtek az éjszaka folyamán.

A szóvivő közlése szerint a belügyminisztériumi szervek összesen 97 bírságot szabtak ki több mint 100.000 lej értékben, és 107 lehetséges bűncselekmény ügyében indítottak büntetőeljárást. Dajbog szerint országszerte zavartalanul zajlott a szavazás a reggeli órákban.

A szóvivő elmondta azt is, hogy országszerte mintegy 42.800 rendőrt, csendőrt, tűzoltót, határrendészt és más belügyi alkalmazottat rendeltek ki a szavazóhelyiségek és a közbiztonság védelmére. Emellett külön csapatokat bíztak meg a választási incidensek esetén való közbelépésre és a bejelentések kivizsgálására.

A közúti közlekedést is megfigyelik a választások napján, a mintegy 1600 rendőrt 850 technikai eszköz, köztük a légirendészet (IGAv) helikopterei segítik ebben.

Hírszerkesztő

Támadnak a kiberkalózok
Ismét támadnak a kiberkalózok, ezúttal a közösségi oldalak felhasználóinak küldözgetnek olyan linkeket, amelyekre ha rákattintanak, megszerzik az irányítást a fiókjuk felett — tájékoztatott a belügyminisztérium.
A parlament két házának védelmi bizottsága jóváhagyta a belügyminisztérium idei költségevtését
A képviselőház és a szenátus védelmi bizottságai pozitívan véleményezték csütörtökön a belügyminisztérium (MAI) 2021-es költségvetési keretösszegét.
Több mint 5400 esetben igényelték a belügyi szervek közbelépését az új év első napján
Több mint 5400, többségében a 112-es egységes segélyhívószámon bejelentett esethez szálltak ki a belügyi szervek az új év első napján - közölte szombaton a belügyminisztérium szóvivője.