×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Belügyminiszter: hét ember veszítette életét a kórháztűzben

2021.10.01 - 14:48
Megosztás:
Belügyminiszter: hét ember veszítette életét a kórháztűzben
Lucian Bode belügyminiszter bejelentése szerint hét ember vesztette életét pénteken, a konstancai járványkórházban kiütött tűzben. A hatóságok korábban 9 halálos áldozatról számoltak be.

Lucian Bode belügyminiszter szerint a tűzoltók a riasztásuk után nyolc perccel értek ki a konstancai járványkórházhoz, és egy óra alatt eloltották a lángokat.

A tárcavezető az egészségügyi intézménynél péntek reggel történt tűzeset részleteiről számolt be a bukaresti sajtótájékoztatóján. Közölte, hogy a kórház intenzív osztályán keletkezett tűznek nem kilenc, hanem hét halálos áldozata van. Az osztályon tíz beteget kezeltek.

Lucian Bode elmondta, jelenleg a konstancai törvényszéki ügyészség azt vizsgálja, hogy a kórháznak kellett-e kötelező módon tűvédelmi engedéllyel rendelkeznie, vagy sem.
AGERPRES

Bode: a PNL jelöltje kell hogy legyen az esetleges rotációs kormány első miniszterelnöke
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjének kellene elsőként betölteni a kormányfői tisztséget, ha egyezség születik arról, hogy a koalíciós partnerek egymást váltva adják a miniszterelnököt - véli Lucian Bode.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
A konstancai járványkórház igazgatójának menesztését kéri Florin Cîţu kormányfő
A konstancai járványkórház igazgatója, Stela Halichidis menesztését kérte pénteken a város polgármesterétől a miniszterelnök az egészségügyi intézmény intenzív osztályán reggel történt, hét halálos áldozatot követelő tűzeset után.
Cookie