×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Bélteken játszák a kupameccset

2021.07.27 - 11:53
Megosztás:
Bélteken játszák a kupameccset
A Román Kupa megyei győztese, a Bélteki Știința a Liga 3 egyetlen szatmári képviselőjével, a Szatmárnémeti VSK-val mérkőzik.

Első térmérkőzését játssza ebben az idényben a Szatmárnémeti VSK harmadosztályos labdarúgócsapata, amely szerdán 17.30 órától a Román Kupa megyei győztesével, a Bélteki Științával mérkőzik majd a sorozat országos selejtezőjének első fordulójában.
A Kraszna-menti alakulat legnagyobb sikerét jegyezte július elején, amikor 3–2-re legyőzte a fináléban az Avasfelsőfalui Energia együttest. A megyei fociberkekben ismert Vasile Boudi által vezetett klub sikere viszont nem meglepő, hiszen a játékoskeretet rutinos labdarúgók is alkotják: a kapuban Raul Cherecheș foglal helyet, míg a mezőnyben többek között Vlăduț Țoca, Raul Silgahi, Adrian Micaș, Mădălin Bolba, Robert Chifor, Ovidiu Temian és Alin Merce játszik, a kispadról pedig egy ígéretes fiatal edző, Marius Toma irányít. 
Így viszont nem lesz egyszerű feladata a Liga 3 augusztusi kezdésére készülő VSK-nak. Kedden hitelesítették a román szövetség bukaresti székhelyén Eduard Dobrai, Tudor Moldovan és Alexandru Pașca igazolását, Ritli Zoltán vezetőedző pedig bízik abban, hogy a mérkőzés kezdéséig kézhez kapja majd a versenyigazolványaikat, és számíthat a három újonc játékosára. Ugyanakkor Alex Cadar sérült, így a kapuba a veterán Daniel Oșan áll majd a kapuban.
„Nyilván a legjobbakkal akarok felállni. Jó felkészülési meccs is lesz, de nem akarjuk félvállról venni a sorozatot, és nyerni akarunk” – mondta lapunknak Rilti. 
A továbbjutó augusztus 11-én játszik majd a kupaselejtező második fordulójában. 

Pesek Attila

Totális csőd: hét-null Désen
Az áprilisi ötös után ezúttal hét góllal kapott ki a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a Dési Someșul otthonában, így már csak az a kérdés, hogy ki lesz az első, aki elhagyja a süllyedő hajót.
Rossz emlékű helyszínen játszik a VSK
Az elmúlt idényben 5–0-s vereséget szenvedett a Dési Someșul otthonában a VSK labdarúgócsapata, most viszont ott kell megszerezze a szatmári legénység az idénybeli első pontot.
Liga 3-as csapat búcsúztatta az UTÁ-t
A labdarúgó Román Kupa 5. fordulójának zárónapján született a legnagyobb meglepetés: a Liga 3 6-os csoportjának 5. helyezettje, az ACSO Filiaşi legyőzte és a Liga 1-ben negyedik Aradi UTÁ-t, és bejutott a sorozat legjobb tizenhat csapata közé.
Cookie