×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
19 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Beköltözött saját otthonába

2021.09.08 - 16:00
Megosztás:
Beköltözött saját otthonába
Ana-Maria Osvath tizenegy évet töltött a hajléktalanszállón, mielőtt saját otthonába költözött / Fotó: primariasm.ro
Ana-Maria Osvath hétvégén kiköltözött a szatmárnémeti hajléktalanszállóról abba az ingatlanba, amelyet mostantól otthonnak nevezhet.

Két hónapja immár, hogy a hajléktalanszálló egykori lakója, Ana-Maria Osvath megkapta újdonsült otthonának kulcsait. A 76 éves nő tizenegy évig volt állandó vendég az éjszakai menedéken, most pedig az ez idő alatt összegyűjtött pénzből a saját házába költözhetett Szamoslippón. A Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) a hölgy története által szeretne példát mutatni az embereknek, hogy ha igazán szeretnék elérni a céljaikat, és kitartók, akkor nincsenek lehetetlenek.

Ana-Maria Osvath huszonöt évig könyvelőként dolgozott. Munkaviszonyának megszűnését követően számos problémával kellett szembenéznie. Házassága válással ért véget, melynek következtében mindenét elvesztette, emellett egészségügyi gondok miatt dolgozni sem tudott. A támogatás és a megfelelő anyagi biztonság hiánya miatt kénytelen volt a hajléktalanszálló szolgáltatásait igénybe venni. A hajléktalanszállón töltött idő alatt Ana-Maria még ha átmenetileg is, de ismét családra és támogatókra talált, hamar a közösség tagja lett. Mindezek mellett szorgosan és kitartóan gyűjtötte és őrizgette maroknyi, nyugdíjából származó jövedelmét. Ennek köszönhetően a közelmúltban a 76 éves asszony megvalósíthatta egyik legnagyobb célját, és saját otthont vásárolt. A szamoslippói kis ház, amely immár nem fog üresen állni, számos újításon ment keresztül, épült és szépült azért, hogy a lehető legotthonosabb környezetben fogadja újdonsült tulajdonosát. Szeptember 7-én, kedden a hajléktalanszálló egykori kedvezményezettje könnyek között tekintett végig újdonsült otthonán, és adott hálát mindenkinek, aki hozzájárult célja eléréséhez.

A támogatóknak köszönhetően a házat minden szükséges kellékkel ellátták, többek között jó állapotú bútorokkal, valamint különböző elektronikai eszközökkel.
Annak ellenére, hogy Ana-Maria Osvath kiköltözött a hajléktalanszállóról, a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) munkatársai biztosították afelől, hogy a továbbiakban is számíthat a támogatásukra. Ana-Maria Osvath élettörténete a bizonyíték arra, hogy sosem késő újrakezdeni, valamint arra, hogy a segítségkérés nem szégyen. A megfelelő támogatásnak köszönhetően Ana-Maria fordítani tudott a sorsán, ehhez azonban a segítségkérés mellett neki is sokat kellett tennie.

Kallós András

DAS-weblap magyarul
Egy ideje már él a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal alárendeltségébe tartozó Szociális Igazgatóság (DAS) internetes oldala, de mostantól magyarul is elérhetők a tematikus információk.
Hajléktalanok világnapja: meleg ebédet kaptak a szálló lakói
Október 10-én tartják a hajléktalanok világnapját, ennek apropóján a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS) munkatársai október 8-ra olyan tevékenységeket szerveztek, amelyek azokra irányították a társadalom figyelmét, akiknek nincs tető a fejük fölött.
A hajléktalanszállótól a saját otthonig
A DAS kedvezményezettjei ugyanolyan emberek, mint mi. Daniel Boje hosszú és rögös utat tett meg a beteljesült élet eléréséig.
Cookie