×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Becsengettek a Rákócziban

2021.09.14 - 09:29
Megosztás:
Becsengettek a Rákócziban
Fotó: A szerző felvétele
Az egész országban megnyíltak hétfőn az iskolák kapui, nem volt ez másképp a szatmárnémeti Rákóczi Ferenc Általános Iskolában sem, hiszen ünnepi keretek között fogadták az új évet elkezdő előkészítős és ötödik osztályos diákokat.

A tanévnyitó ünnepség középpontjában azonban a legkisebbek álltak, akik egy új fejezetet kezdhetnek életükben, a gondviselő tanítónénik szárnyai alatt. A gyermekek fegyelmezetten vonultak be az iskola udvarára, keresve szüleik büszke tekintetét.

A helyfoglalást követően a szülőket és a gyermekeket Gnándt Zoltán, a Rákóczi Ferenc Általános Iskola igazgatója köszöntötte.

„Örömmel köszöntöm a meghívott vendégeket, szülőket, a kollégákat és a diákokat. Külön köszöntöm iskolánk legkisebb diákjait, akik most lépték át először iskolánk kapuit. Ez az ünnepség kiemelten is a tietek. Ma mindannyian érkeztünk valamivel. Lehet, hogy túlcsorduló reményekkel, lehet, hogy nyers céltudatossággal, lehet, hogy kereső bizonytalansággal, és az is lehet, hogy már fásuló kitartással. De ma mindannyian azért jöttünk, hogy valamibe belefogjunk, és én hiszem, hogy amikor valami újba belefogunk, akkor világosan és őszintén kell beszélnünk. Nem csak egy új tanév áll előttünk, hanem az egész jövőnk” — fogalmazott az igazgató. Ezt követően Miclaus Judit tanfelügyelő vette át a szót és kezdte el ünnepi beszédét, kihangsúlyozva mindazt a tudást, tapasztalatot és útmutatást, amellyel mind az előkészítősök, mind az ötödik osztályosok gazdagodnak majd. Végezetül Lăpuşte Silvia, a tanintézmény aligazgatónője adta át bátorító gondolatait a tanulóknak és a szülőknek. Az előkészítős gyermekek egy kis meglepetéssel is készültek a jelenlévőknek, verset szavalt Sztankovics István, Aliman Patric és Balogh Balázs.

Kallós András

 

 

Mosolygós arcok ragyogó szemekkel
A Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai és pedagógusai a Láncos-templomban tanévnyitó istentisztelettel indították az új tanévet.
Iskolatáska a Rákóczi Szövetségtől
Élettel telt meg a Rákóczi Ferenc iskola udvara, az előkészítősök átvették a Rákóczi Szövetség által felajánlott iskolatáskákat.
Hétfőn becsengetnek
Legtöbb 1,5 órás tanévnyitók, szabadtéren is maszkosan, és a tanintézmények 50 méteres körzetében is kötelező lesz a maszkviselés.
Cookie