×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Bankkártyás jegyvásárlás a buszokon

2024.02.10 - 13:13
Megosztás:
Bankkártyás jegyvásárlás a buszokon
(Fotók: frissujsag.ro / archív)
Mostantól a szatmárnémeti Transurban minden autóbuszán elérhető az érintésmentes bankkártyás menetjegy vásárlási lehetőség.

A szatmárnémeti közszállítási vállalat bevezette az érintésmentes technológiát minden autóbuszán, a bankszámlával rendelkezők bankkártyával, vagy okostelefonnal, de akár okosórával is megvehetik a jegyet a járművön, az utazás megkezdésekor.

hirek/2024/februar/bankkartyas-jegyvasarlas-a-buszokon-0.JPG
Közösségi oldalán jelentette be az újítást a Transurban, amihez írott útmutatót is mellékelt, de videón is be van mutatva hogyan működik ez a huszonegyedik századi megoldás:
"Az egyszeri utazásért történő fizetéshez kérjük, vegye figyelembe a következő lépéseket:
 1. lépés: Vigye a kártyát az automata képernyője alatti zöld fényű terület közelébe
 2. lépés: Vegye el a kártyát a képernyőn látható utasítás szerint;
 3. lépés: Amikor a képernyőn megjelenik a „Tranzakció jóváhagyva” felirat, a művelet befejeződött;

Ha többszemélyes utazás esetén közvetlenül a buszon szeretne bankkártyával fizetni, kérjük, kövesse az alábbi lépéseket:
    1. lépés: Nyomja meg a + gombot, amíg a képernyő alján megjelenik a kívánt számú személy, akinek az utazását fizeti: 1, 2, 3, 4 vagy 5.
    2. lépés: Helyezze a kártyát az automata képernyője alatti zöld fénnyel jelzett terület közelébe, ahogyan a videóbemutatón látható;
    3. lépés: Vegye el a kártyát a képernyőn látható utasítás szerint;
    4. lépés: Amikor a képernyőn megjelenik a „Tranzakció jóváhagyva” felirat, a művelet befejeződött.
FIGYELEM: A gép nem ad jegyet, nem ad nyugtát, ellenőrzés esetén a fizetésre használt kártya utolsó négy számjegyének bemondásával igazolható a jegyvásárlás. 
Ha valamelyik terminál nem működik, próbáljon meg fizetni a buszon lévő többi terminál valamelyikén és értesítse a járművezetőt." - olvasható a tájékoztatóban.

Hírszerkesztő

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

Jöhetnek az elektromos buszok!
„EU-s finanszírozással vásárolunk 17 elektromos autóbuszt” – jelentette be közösségi oldalán a szatmárnémeti városvezetés. Lesz építve 23 töltőállomás is ezekhez.
Tervek: fedett buszmegállók, wifi a buszokon
További összegeket költene a tömegközlekedésre a szatmárnémeti városvezetés, az analóg fejlesztés fedett buszmegállókat jelentene mindenütt, a digitális fejlesztés pedig vezeték nélküli internetet és érintőképernyőket.
Szatmárnémetiben tanulók: buszra fel!
Amelyik tanuló szatmárnémeti iskolába jár, az ingyen utazhat a Transurban autóbuszain, nem számít, hogy vakáció van-e, vagy hogy iskolába járásra használja a buszt, vagy csak úgy, helyváltoztatásra.