×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Balázs Attila az RMDSZ új ügyvezető elnöke

2022.05.06 - 14:27
Megosztás:
Balázs Attila az RMDSZ új ügyvezető elnöke
A Szövetségi Képviselők Tanácsának május 6-i kolozsvári ülésén Balázs Attilát választották meg ügyvezető elnöknek a testület tagjai. Balázs Attila fiatal egyetemistaként csatlakozott a Szövetséghez önkéntesként, 2005-től az Iskola Alapítvány közgazdásza, 2010-től az RMDSZ gazdasági igazgatója, 2021-től ideiglenes ügyvezető elnöke. 

Felnőtt életének jelentős részét az RMDSZ szolgálatában töltötte, nem volt választási kampány, amelyben ne segédkezett volna, gazdasági igazgatóként a Szövetség összes ügyvezető elnökével dolgozott. Csíkszeredában született, a Márton Áron Gimnáziumban érettségizett, 2004-ben a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdasági karának Marketing szakán végzett. A Magyar Ifjúsági Értekezlet javaslatára a Szövetségi Képviselők Tanácsa ifjúsági alelnöknek választotta Szilágyi Dóra Emesét. SZFÚ
 

Több mint tíz csapat a nagykárolyi majálison
Igen népszerűnek ígérkezik a hétvégén megrendezésre kerülő nagykárolyi RMDSZ-majális. Több mint egy tucat csapat jelezte már részvételi szándékát, a hangulatot pedig kulturális műsor fokozza.
Több mint 17 millió lejt utalt fűtéstámogatásra a fejlesztési minisztérium
Kiutalta a fejlesztési minisztérium a megdrágult távfűtési számla kifizetésére irányuló negyedik támogatást olyan települések számára, ahol gázzal fűtött kazánokkal oldják meg a távfűtést - jelentette be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.
Jövő héttől pályázhatnak az önkormányzatok a fejlesztési minisztérium gázhálózat-építési támogatására
Az energiaügyi és fejlesztési minisztérium közös rendeletben hagyta jóvá az Anghel Saligny közművesítési alap alkalmazási szabályozását, ezért jövő héttől, a szabályozás Hivatalos Közlönyben való megjelenése után pályázhatnak az önkormányzatok gázhálózati beruházásokra - számolt be szerdán Cseke Attila fejlesztési miniszter.
Cookie