×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Băbuț és Dobrai első góljai a VSK mezében döntetlent értek

2021.07.24 - 18:12
Megosztás:
Băbuț és Dobrai első góljai a VSK mezében döntetlent értek
Döntetlent játszott a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a harmadik nyári felkészülési mérkőzésén: Ritli Zoltán vezetőedző legényei a leendő harmadosztályos csoporttárs Szilágysomlyói Sportul együttesével ikszelt.

A szilágyságiak kispadjáról a szatmárnémeti Dacian Nastai vezetőedző irányította a csapatot, amely az első negyed órában ki is használta a VSK fiatal védelmi sorának két óriáis hibáját. Így Luigi Pop már a 3. percben vezetést szerzett a Sportulnak (1–0), majd a 15. percben Pașca gyengén haza gurított labdájára csapott le Nicolae Cin, és növelte kettőre a csapata előnyét (2–0).
Ritlinek sikerült felráznia a legényeit, akik többé már nem hibáztak. Mindkét oldalon voltak helyzetek, de gól a szünetig már nem született. 
A fordulás után csak a csapatok felállásban volt változás: az eredmény, de a játék képe sem változott sokat. Sőt, a 71. percben beálló 17 éves Rareș Oșan – aki a VSK kapusedzőjének, Daniel Oșannak a fia – két bravuros védést is bemutatott, amikor óriási ziccerekben állt a labda útjába. 
A hajrában pedig ismét a fiatalok jeleskedtek: előbb a 17 éves Mihai Băbuț egy kontratámadásnál vezette a labdát egészen a kapuba (2–1), majd két perccel a vége előtt Tudor Moldovan emelte a labdát a 20 éves Dobrai Eduard elé, aki – hátvéd társához hasonlóan – megszerezte első gólját a VSK mezőben (2–2).
„Ifikkel kezdtem a meccset, hogy lássam, hol állnak a felkészüléssel. Jó edzőmeccs volt, viszont azt kellett látnom, hogy sajnos a hátvédsor nem állta meg a helyét, nem ütik meg a várt szintet” – utalt Ritli a védők hibáira a bekapott két gólnál. 
Egy hónapja van még a csapatnak, hogy kiköszörülje ezeket a csorbákat. Augusztus 28-án kezdődik ugyanis a Liga 3 új idénye, addig pedig még be van ütemezve néhány felkészülési mérkőzés. Ugyanakkor tétmeccset is játszik a VSK, mivel szerdán 17.30 órától Bélteken a Román Kupa megyei győztesével, Științával játszik majd az országos selejtező első fordulójában.

A Szatmárnémeti VSK korábbi felkészülési mérkőzéseken 9–1-re győzte le az Avasfelsőfalui Energiát (Liga 4 Elite) és 1–0-ra kapott ki a Zilahi SCM (Liga 3) csapatától.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEN

Szilágysomlyói Sportul – Szatmárnémeti VSK 2–2 (2–0)

G.: Luigi Pop 3., Nicolae Cin 15., illetve Mihai Băbuț 86., Dobrai Eduard 88.

VSK, kezdő csapat: Al. Cadar – Batin, Vădan, Tincău, Aspru, Svarczkopf, Zsiga, Pașca, Nyéki M., Moldovan, Barth.
Játszottak még: R. Oșan – Ioenscu, B. Nyilvan, G. Cădar, Jakab, Șimon, Dobrai, Băbuț 
Vezetőedző: Ritli Zoltán 

Pesek Attila

Totális csőd: hét-null Désen
Az áprilisi ötös után ezúttal hét góllal kapott ki a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata a Dési Someșul otthonában, így már csak az a kérdés, hogy ki lesz az első, aki elhagyja a süllyedő hajót.
Rossz emlékű helyszínen játszik a VSK
Az elmúlt idényben 5–0-s vereséget szenvedett a Dési Someșul otthonában a VSK labdarúgócsapata, most viszont ott kell megszerezze a szatmári legénység az idénybeli első pontot.
Érmekért utaztak Bukarestbe
A Román Kupa korosztályos versenye a következő négy napon a kadett és a junior párbajtőrvívó lányok és fiúk versenyével folytatódik.
Cookie