×
2022. 05 27.
Péntek
Hella
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.26 RON
Programajánló

Bábelőadás bérletszünetben az Iparosotthonban

2021.11.05 - 11:25
Megosztás:
Bábelőadás bérletszünetben az Iparosotthonban
November 6-án, szombaton 10 órai kezdettel újabb bábelőadás lesz látható bérletszünetben az Iparosotthon bábszínházi termében.

A Harag György Társulat Brighella Bábtagozata a 2019-ben bemutatott Tündérpereputty című, 7 évnél nagyobb gyerekeknek és családjuknak ajánlott előadást játssza.
Az ajánlás nem véletlen: az előadás nem feltétlenül a humorra, helyzetkomikumra épül, hanem fontos a szövege és annak megértése. Olyan témákat dolgoz fel, amelyekről hazaérve lehet és érdemes is beszélni.
„Ez egy szabálytalan mese. Nem kerek, nem kocka, nem ovális. Leginkább lapos, hiszen eredendően egy füzetbe rajzolta Prücsök, aki egy mai, átlagos kisgyerek, aki nem szeret fogat mosni, szemetet levinni, templomba menni, sapkát-sálat-kesztyűt-alsógatyát felvenni. Hiszen kint nincs is hideg. Csak hó. És -22 Celsius-fok. De hát ez természetes, hiszen tél van. De Prücsök nyáron sem szereti a szabályokat. Nem, ő egyáltalán nem szeret semmiféle szabályt, mert szabad akar lenni, azt csinálni, amit akar, télen, nyáron, éjjel, nappal.
'De kicsi csillagom, ebben a világban nem lehet szabályok nélkül élni…'
Hát ha ebben a világban nem lehet, akkor majd ő a saját kezével, a saját maga rajzolta mesevilágába belefirkálhatja a Nagy lila Szabálytalanítót, és akkor ott, a Fehér Lappok földjén mindenki azt csinál, amit akar. Szabadon. Hát igen. De mi történik, ha a királykisasszonynak már nincs ínyére az etikett és az őt megmentő királyfi? Ha a boszi megissza saját varázsfőzetét? Ha a király úgy dönt, hogy inkább elvonul az erdőbe, egy fakunyhóba, hóba-fagyba, amikor az ellenség már a kaput döngeti? És vajon boldogan éltek, ameddig meg nem haltak?
Felnőttek számára is nehéz, sokszor megválaszolhatatlan kérdések ezek, hogy hol a szabályok határa, miért fontos betartani őket, kellenek-e egyáltalán stb. Gyerekfejjel keressük a válaszokat. Talán az segít nekünk, felnőtteknek is megbarátkozni az alapvető szabályokkal. Talán” — írja az előadás kedvcsinálója.
A darab írója és rendezője Nagy Regina. Az előadás szereplői: Kófity Annamária, Bandura Emese, Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás. Az előadás díszlet-, jelmez- és bábtervezője Fekete Dóra, zeneszerzője és fénytechnikusa Szátvári Csaba, hangtechnikusa Fehér Róbert, ügyelője és súgója Liegner Zsolt.
A bérletszünetes előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve szombaton az előadás helyszínén, az Iparosotthonban, egy órával kezdés előtt. Online jegyvásárlás: biletmaster.ro.
A járványügyi rendelkezések miatt a bábszínházi teremben az elfoglalható helyek száma korlátozott, ezért azt kérik, hogy lehetőleg elővételben váltsák meg belépőjüket az előadásra. A felnőttek pedig ne feledjék otthon a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentumot sem!

Carl Orff Carmina Buranajával megkezdődtek az idei városnapok
Jól mutatja, hogy mennyire szükség volt egy össznépi szabadtéri rendezvényre, hogy már a nulladik napon sokan érkeztek a szatmárnémeti új főtéri nagyszínpad elé, amely a városnapi nyitóünnepségnek adott otthont. Erős, de langyos szél fújt délután a főtéren, ami szellővé csendesedett a kezdésre.
Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Cookie