×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Az utolsó előtti Dakarnapot is kipipálta Gyenes Emánuel

2022.01.13 - 16:31
Megosztás:
Az utolsó előtti Dakarnapot is kipipálta Gyenes Emánuel
Óriási tempóba kezdte meg a Dakar-rali utolsó előtti versenynapját a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája, Gyenes Emánuel.

a 74-ikként rajtolva, a 43 kilométeres ellenőrző pontnál csak 4 perccel maradt el a leggyorsabb Kevin Benavides idejéhez viszonyítva, ezzel pedig a 27. volt a sorban. A Bisa környéki hurokszakaszon egyébként 346 kilométeres speciálist kellet teljesíteni, vagyis a java még hátra volt, de Mani elég jól tartotta magát, végül 52 perces hátránnyal ért célba negyvenkettedikként. Összetettben ezzel a 40. pozíciót foglalja el, a malle moto kategóriában pedig marad az 5. helyen. 
Mint ismeretes, Maninak szerdán is gondjai voltak a benzinszűrővel – amit aztán szerelés közben el is veszített –, így nagyon sok időt vesztett. „Ennyi technikai problémám, ennyi megállásom szerelés miatt még nem volt a Dakaron. De ez van, ilyen a technikai sport” – ismerte a rutinos motoros, aki a 12. alkalommal versenyez a világ legnehezebb terepraliján.
Pénteken tehát célba ér a mezőny, két hét után visszaérnek Dzsiddába, és felvonulnak a színpadon, amit a szervezők építettek a város központjában. Addig 680 kilométeres útszakaszt kell teljesíteni, ebből 164 kilométer speciálist, délután pedig a Vörös-tenger partján megpihenhetnek két kimerítő hét után.

Pesek Attila

Mani: „El lesz adva ez a motor”
Konfettivel, pezsgővel és tapssal várták Gyenes Emánuelt Szatmárnémetiben a csapat névadó szponzorának a székhelyén. A Dakar-rali teljes távját tizedik alkalommal teljesítő motorkerékpáros versenyző rengeteg műszaki gonddal küzdött, de nem elégedetlen.
Törött motorral teljesítette a távot
Szombaton késő este érkezett meg a frankfurti reülőjárattal Bukarestbe a szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel, de hétfőn már itthon van a világ legnehezebb terepralijának legendás versenyzője.
Megvan a tizedik teljes Dakar: célba ért Gyenes Mani
Tizedik alkalommal vitte végig a Dakar-rali teljes versenytávját a Szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team pilótája.
Cookie