×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Az új Pannónia látványterve a molinón

2024.05.16 - 13:31
Megosztás:
Az új Pannónia látványterve a molinón
A szerző felvételei
Újabb álcát kapott a felújítás alatt álló egykori szatmárnémeti Pannónia szálló, remélhetőleg ez lesz az utolsó homlokzat-takaró és ha ez lekerül már az eredeti arcát mutatja majd a történelmi főtér felé a patinás épület.

Három nyelven hirdeti a restaurátor, a szatmárnémeti Pannónia/Dacia hotel homlokzatán, hogy „Itt hamarosan Indigo hotel nyílik” és néhány képet is mutat a járókelőknek arról, milyen lesz felújítása után a belső tér.

hirek/2024/05-majus/az-uj-pannonia-latvanyterve-a-molinon-3.JPG
Ízelítőt kap a világ arról, hogy milyen csillárok lógnak majd a földszinti étterem plafonjáról, milyenek lesznek az asztalok a székek és milyen lesz a díszes damasztabrosz, milyenek a székhuzatok.

hirek/2024/05-majus/az-uj-pannonia-latvanyterve-a-molinon-1.JPG
A fotókról az is kiderül, hogy megmarad a földszinti nagytermet körülfogó körerkély, pedig az nem eredeti tartozéka az 1900-as évek elején készült épületnek, azt csak utólag, a múlt század hetvenes éveiben építették oda a több férőhely és az akkori „vendéglátó-divatnak” megfelelően.

Meleg színek uralta bor-pince is látható az egyik fotón, már régóta szó volt arról, hogy az alagsor egy része e nemes italnak és fogyasztóinak lesz szentelve. Minden jel szerint ez így is lesz.

hirek/2024/05-majus/az-uj-pannonia-latvanyterve-a-molinon-2.JPG
A szobáikra, vagy reptéri fuvarra váró vendégek sem akármilyen körülmények között kapnak majd helyet az öt csillagra aspiráló, leendő Indigo hotelben, a szálloda halljában nemcsak állólámpák vigyázta elegáns, öblös fotelek, de otthonos hangulatot árasztó kandalló is kellemesebbé teszi majd a várakozás perceit.

Princz Csaba

 

Rengeteg munka lesz a Pannóniával
A visszaépítés előkészítő munkálatai zajlanak ebben az időszakban a szatmárnémeti Pannónia Szálló belső terében. A város polgármestere szerint 2024 tavaszán már az épület külsején fognak dolgozni a restaurátorok.
EXKLUZÍV: Szinte a nulláról kezdődik a Pannónia-visszaépítés
Megkezdődött az előkészítő fázisa a szatmárnémeti Pannónia Szálló felújításának, bejutottunk szerdán az épületbe, az eredeti állapotok visszaállítása előtti helyzetet megörökítendő.
Miről beszélt Kereskényi, Lázár és Cseke Szatmárnémetiben?
Március másodikán találkozott a három politikus, a Hám János Orvosi Központ hivatalos átadásán. Különbeszélgetések is voltak a két vendég itt-tartózkodása idején, ezeknek a témáiról beszélt most Kereskényi Gábor.