×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Az RMDSZ részéről Kelemen Hunor vesz részt a kijelölt miniszterelnökkel folytatandó egyeztetésen

2021.10.12 - 20:09
Megosztás:
Az RMDSZ részéről Kelemen Hunor vesz részt a kijelölt miniszterelnökkel folytatandó egyeztetésen
Fotó: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Az RMDSZ-t Kelemen Hunor szövetségi elnök képviseli a Dacian Cioloş kijelölt kormányfő által kezdeményezett egyeztetésen - jelentette be kedd este az alakulat képviselőházi frakcióvezetője.

Csoma Botond elmondta, az RMDSZ-frakció ülésén Kelemen Hunor közölte, hogy telefonon megkereste őt Dacian Cioloş és tárgyalásra hívta. A szerdai egyeztetésen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) mellett a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a nemzeti kisebbségek képviseltetik még magukat.

Az RMDSZ politikusa úgy véli, az esetleges közös kormány összetételéről vagy a kormányprogramról még nem lesz szó a szerdai tárgyaláson. Csoma ismét hangsúlyozta, az RMDSZ számára nehéz lenne egy olyan kormányt támogatni, amelyet Dacian Cioloş vezet. "Nem azt mondtam, hogy lehetetlen, de nagyon nehéz lenne - nyomatékosította.

A képviselőházi frakcióvezető leszögezte, az RMDSZ soha nem fog beleegyezni abba, hogy az USR által javasolt módon számolják fel az igazságügyben elkövetett esetleges törvénytelenségeket kivizsgáló ügyészi osztályt (SIIJ), mint ahogy a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetését is ellenzi.

"Nem hinném, hogy ebben a két témában valaha is ki tudunk egyezni. Márpedig ha ők ezt feltételként szabják meg, eleve kizárt a közös kormányalakítás" - tette hozzá.

AGERPRES

Kelemen Hunor: a politikai káosz véget ért, a kormánynak fontos reformokat kell felvállalnia
Kelemen Hunor szerint az új kormány beiktatásával véget ért a politikai káosz, és a Ciucă-kabinet, a romániai politikában visszaáll valamiféle rend.
Aláírták a PSD, a PNL, az RMDSZ és a nemzeti kisebbségek vezetői a nagykoalíció működését szabályozó megállapodást
Aláírták csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a nemzeti kisebbségek képviselői a közös kormányzásról szóló politikai megállapodást.
Turos Loránd: a koalíciónak az alkotmányreformra is lehetősége lesz
A nagykoalíció nem ideológiai alapon jött létre, az egyetlen megoldásnak mutatkozott az ország stabilitásának biztosítására - jelentette ki a Ciucă-kormány beiktatásáról döntő csütörtöki parlamenti ülésen Turos Loránd.
Cookie