×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Sport

Az Óvári Someşul az első kupadöntős

2012.05.30 - 20:56
Megosztás:
Az Óvári Someşul az első kupadöntős

A félidők utolsó percében szerzett találatokkal tudta verni az Óvári Someşul a Mikolai Turul labdarúgócsapatát, így Nagy István edző legénysége sorozatban a negyedik kupadöntőjére készülhet.

 

Minimális sikert aratott az Óvári Someşul labdarúgócsapata a Mikolai Turullal szemben, így bejutott a Román Kupa megyei szakaszának a döntőjébe.

Bár papíron az Óvári volta az esélyesebb csapat, a szatmárnémeti Someşul Stadionban rendezett szerdai meccset mégis a mikolaiak kezdték jobban, és enyhe mezőnyfölényben játszottak. Igaz, a találkozó első veszélyes helyzete a Szamos-partiaké volt, amikor Berci tíz méterről, ziccerből Blidar és a kapu mellé lőtt. A 26. percben Lihet került helyzetbe a mikolai tizenhatoson belül, de a játékosedző Sándor Gyula által irányított Turul védelme időben zárt az óvári csatár lövésekor. Öt perccel később Marius Pop téveszti el a célpontot, a 34. percben pedig Lihet a 7 méterről elvégzett szabadrúgásból sem talált be (igaz, ennél a pontrúgásnál az egész mikolai csapat felsorakozhatott a gólvonalon). Túloldalt Simon és Godje vették célba Socaciu kapuját, de eredménytelenül. Az óváriaknak a szünet előtt mégis összejött a vezetőtalálat, Nemeş révén: a középpályás jobb oldalról rövidsarokra küldte a labdát Blidar kapujába.

A fordulás után a mikolaiak visszahúzódtak a védelembe, a középpályások már a kezdőkör környékén rombolták az óvári támadásokat (kisebb–nagyobb sikerrel) és kontrákkal próbálták meglepni az ellenfelüket. Viszont Simon nem boldogult a gyors óvári védőkkel. Túloldalt Găvruş, Nemeş és Tripon kísérletezett távoli lövésekkel (eredménytelenül), a 60. percben pedig Nemeş még ziccerből sem tudta becsapni Blidart. A félidő derekán középen „tili–toliztak”, még a cserék sem hoztak több lendületet a csapatuk játékába. Lihet és Şipoş lövése jelentett kisebb veszélyt a mikolai kapura, túloldalt pedig Simon, Sándor és Lucuţi „ébresztették” Socaciut.

A hajrában a semmiből jött a Turul egyenlítő találata: a 80. percben Nemeş felelőtlenül nyúlt kézzel egy veszélytelen labda után, a megítélt tizenegyesből pedig Lucuţi nem hibázott. A gól felrázta a csapatokat, de hamar kiderült, hogy már csak az óváriakban van elég „szusz”. Berci lövése még Blidar kapujának felső léce felett szállt el, viszont az utolsó percben a Someşul mégis megtalálta a győzelmet jelentő gólt: Puţi–ot buktatták a tizenhatoson belül, Socaciu pedig „kivégezte” tizenegyesből a kollégáját, így az óvári együttes sorozatban negyedik döntőjére készülhet.

A finálé időpontját még nem tette közzé a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület, viszont a Someşul is csak a jövőhéten tudja meg, ki lesz az ellenfele az utolsó felvonásban. A Pusztadaróci Recolta – Avasújvárosi Talna találkozót ugyanis csak szerdán rendezik meg, vélhetően Nagykárolyban.

Eredmény

Román Kupa, megyei szakasz, elődöntő

Óvári Someşul – Mikolai Turul 2–1 (1–0)

Gólszerzők: Nemeş (45. perc), Socaciu (90., 11-esből), illetve Lucuţi (81., 11-esből)

Someşul: Socaciu – Botos, Giurgiuman, Doroş, Nemeş, Marius Pop, Găvruş, Tripon (61. perc, Birta), Peczer (47., Şipoş), Berci (90+1., Jula), Lihet (77., Puţi). Edző: Nagy István

Turul: Blidar – Anghi, Sándor, Bococi, Farcaş (75., Varga), Cardoş, Lucian (31., Nagy), Lucuţi, Godje, Simon (90+1., Oláh), Boitor. Edző: Sándor Gyula.

Nézze meg a mérkőzésen készült fényképeket!

Cookie