×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Az összes alkalmazott számára kötelezővé tenné a Covid-igazolványt az USR

2021.11.10 - 11:18
Megosztás:
Az összes alkalmazott számára kötelezővé tenné a Covid-igazolványt az USR
Az állami és a magánszférában dolgozó valamennyi alkalmazott számára kötelezővé tenné a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) az uniós digitális igazolványt.

A párt szerdán közölte, hogy benyújtotta a képviselőházba a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvénytervezetet módosító indítványát.

Az USR javaslata szerint az oltatlan alkalmazattak heti kétszeri tesztelésének költségeit 60 napig az állam állja. Ha ez idő alatt az alkalmazottat teljeskörűen beoltják, akkor többé nincs szükség a rendszeres tesztelésére. Ha ez nem történik meg, akkor a 60 nap eltelte után ki kell fizetnie a heti kétszeri tesztelésének a költségeit. Ha az alkalmazott ezt megtagadja, akkor a munkaszerződését felfüggeszthetik.

Közleményében az USR sürgetőnek nevezte a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről szóló törvénytervezet elfogadását. A párt szerint a zárt helyiségekben egyidőben tartózkodó személyek létszámkorlátozása az egyik leghatékonyabb módja a fertőzések megakadályozásának.

Emlékeztetnek arra is, hogy a betegségen frissen átesett, illetve a beoltott személyek 90 százalékkal kisebb valószínűséggel kerülnek kórházba.

Az USR ugyanakkor úgy véli: a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetése növeli az oltakozási hajlandóságot a lakosság körében. Így a jogszabály hatályba lépése nem csak rövid távon (a munkahelyi fertőzések megelőzésével), hanem hosszú távon is segít a járvány megfékezésében. AGERPRES

Tanügyminiszter: jövő hét elejéig tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba
Jövő héten tízmillió nyálteszt érkezik az iskolákba az iskolások, óvodások és tanügyi személyzet tesztelésére - közölte Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter.
A koronavírus omikron-változatának új alfaját tanulmányozzák a szakértők
A szakértők az omikron-vírusváltozat néhány hete megjelent, számos kérdést felvető új alfaját tanulmányozzák - írja az AFP és a Reuters. Bár a francia egészségügyi miniszter szerint az új alfaj "a lényegen nem változtat", a még nem teljesen ismert jellemzői bizonyos kérdéseket vetnek fel.
Egy nap alatt csupán 3815-en kérték az első dózist
Az elmúlt 24 órában 17.067 személy kapta meg Romániában a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy a Johnson&Johnson koronavírus elleni vakcináját - derül ki a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) pénteken ismertetett adataiból.
Cookie