×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
16 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a román határrendészet

2021.04.24 - 18:11
Megosztás:
Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a román határrendészet
A közelgő ortodox húsvét miatt a következő napokban is a megszokottnál nagyobb forgalomra lehet számítani Románia határain, ezért a határátkelés gyorsítását célzó intézkedéseket léptettek életbe - közölte szombaton a román határrendőrség.

Románia lakosságának több mint 85 százaléka ortodox vallású, és április 25-én ünnepli a virágvasárnapot, május 2-án pedig Jézus feltámadását. Ebben az időszakban a Nyugaton dolgozó román állampolgárok tízezreit várják haza, és a megnövekedett kereslet miatt az áruforgalom is megnő, ezért főleg a román-magyar határon alakulhat ki torlódás.

A román határrendészet az ország más térségeiből is erősítést vezényelt a magyar határátkelőkhöz, és felkészült arra, hogy a forgalom függvényében további sávokat nyissanak meg. Ugyanakkor felkérte a Nyugatról érkezőket, hogy a magyar-román határon üzemelő tíz közúti határátkelő közül keressenek kevésbé forgalmasat.

A román határok felé utazók a www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline oldalon tájékozódhatnak arról, hogy mekkora várakozási időre kell számítaniuk a személyautósoknak, illetve kamionsofőröknek a kilépő, illetve belépő oldalon. A közlemény arra is figyelmezteti az utasokat, hogy a határellenőrzésen kívül a közegészségügyi hatóság által végzett járványügyi szűrés is időt vesz igénybe.

MTI

Határrendészet: mintegy 89 ezren lépték át az országhatárt az elmúlt 24 órában
Mintegy 89.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 33.000 gépkocsival (ezek közül 15.000 teherszállító járművel) - tájékoztatott szerdán az országos határrendészet (IGPF).
Hosszú kamionsorok alakultak ki a román-magyar határátkelőknél
Hosszú kamionsorok alakultak ki szerdán a román-magyar határátkelőknél, a Romániából Magyarország irányába tartó sávokon. A nagylaki autópálya-határátkelőnél legkevesebb 140 perc, Varsándnál 120 perc a várakozási idő.
Határrendészet: az elmúlt 24 órában 37 külföldi állampolgárnak tiltották meg a belépését Romániába
Mintegy 93.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az elmúlt 24 órában, több mint 32.900 gépkocsival (ezek közül 17.400 teherszállító járművel) - tájékoztatott kedden az országos határrendészet (IGPF).
Cookie