×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Az ortodox egyház "aggódik" a kötelező szexuális nevelés bevezetésére tett kísérletek miatt

2021.07.22 - 13:19
Megosztás:
Az ortodox egyház "aggódik" a kötelező szexuális nevelés bevezetésére tett kísérletek miatt
A román ortodox egyház (BOR) csütörtökön ülésező zsinata közleményben adott hangot 'aggodalmának' a kötelező iskolai szexuális nevelés bevezetésére történő kísérletek, illetve az Európai Parlament 2021. június 24-i, szexuális és reproduktív jogokról szóló jelentése, az úgynevezett Matić-jelentés miatt.

'A Román Patriarchátus továbbra is kiáll az "életre nevelésről" szóló tanórák fakultatív jellegének megőrzése mellett, és figyelmeztet a keresztény család értékeivel ellentétes ideológiai tartalmú és a korosztály számára nem megfelelő "szexuális nevelés" veszélyeire' - olvasható a közleményben.
AGERPRES

Beszélgetés a szexuális nevelésről (III.)
A Szatmári Friss Újság Beszélgetések testről és lélekről sorozatának legutóbbi témája a sokat vitatott szexuális nevelés volt. A szatmárnémeti Mézes Házban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen a témában jártas és illetékes szakemberek mondták el véleményüket.
Cîmpeanu: Az oktatási minisztérium támogatja az Életre nevelés tantárgy bevezetését
Az oktatási minisztérium támogatja az Életre nevelés című kötelező tantárgy bevezetését, amely több modulból állna, melyek között van a szexuális nevelés, egészségügyi nevelés is, és állampolgári ismeretek, egészséges táplálkozás, közlekedésbiztonság és elsősegélynyújtás oktatása - jelentette ki szerdán Sorin Cîmpeanu szakminiszter.
Anca Dragu "ebben a formájában" nem támogatja a szexuális nevelés törvénytervezetét
Anca Dragu szenátusi elnök úgy nyilatkozott a szexuális nevelés törvénytervezetéről, hogy azt 'más formában' szeretné látni, ebben a formájában nem támogatja és nem szavazza meg.
Cookie