×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Az önkéntes katasztrófa- elhárítókra költöttek

2021.01.06 - 12:37
Megosztás:
Az önkéntes katasztrófa- elhárítókra költöttek
Az önkéntes katasztrófaelhárítókra vonatkozó törvényi előírások nagyjából másfél évvel ezelőtt igencsak megszigorodtak.

 A kaplonyi tanács tagjai novemberi gyűlésükön arról döntöttek, hogy igazodnak a megváltozott feltételekhez, ezért a helyi önkéntes tűzoltók felszereltségét biztosítja az önkormányzat. „Decemberben a szükséges dokumentáció elfogadásával kapcsolatban hoztak döntést a tanács tagjai. A két gyűlés óta pedig megérkeztek a felszerelések is. Minderre összesen 27 ezer lejt használt fel az önkormányzat. Ezenkívül az önkéntes katasztrófaelhárítók számára évente balesetbiztosítást köt a helyhatóság. Meggyőződésem, hogy ez egy jó döntés volt, mivel ha baj történik, a saját és a helyi tűzoltók védelmét is szolgálják majd ezek az eszközök” — mondta Megyeri Tamás Róbert polgármester.

Kihelyezett műszaki ellenőrzést vállal a Román Autó-nyilvántartó
Amennyiben szükség van rá, májusban ismét kihelyezett műszaki ellenőrzést végez Kaplonyban a Román Autó-nyilvántartó (RAR) Szatmár megyei kirendeltsége. A lehetőség iránti érdeklődést, részvételi szándékot Csizmár Antal Tamás alpolgármesternek kell jelezni.
Látványterv már van a kaplonyi új községházáról
Sokáig már nem lehet odázni, komolyan hozzá kell látni ahhoz, hogy Kaplonynak új hivatali épülete legyen. Bár a munkavégzéshez szükséges pénzügyi háttér előteremtése még az illetékeseknek is fejtörést okoz, az általános vélemény az, hogy sokáig már nem lehet várni.
Ünnepi műsorral készültek Kaplonyban
A járványügyi előírásoknak megfelelően szerény ünnepséget tartottak tegnap Kaplonyban nemzeti ünnepünk alkalmából.
Cookie