×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Csapatépítő hétvége a Szejke-tanyán

2021.09.22 - 18:00
Megosztás:
Csapatépítő hétvége a Szejke-tanyán
Az összerázódást célzó hétvégén Lepedus István tartott foglalkozást (Fotó: Magánarchívum)
Alig kezdődött el az iskola, osztályunk máris egy kisebb kiránduláson vett részt a város szélén található Szejke-tanyán. A kétnapos hétvégi kikapcsolódás célja az összerázódás volt.

A foglalkozást Lepedus István tartotta. Ami pedig a tematikát illeti, beszélgettünk a szülő-gyerek viszonyról, a párkapcsolatok dinamikájáról, valamint önmagunk megismeréséről. Utóbbi keretein belül megtudhattuk, hogyan látnak minket osztálytársaink, megismerkedtünk különböző személyiségarchetípusokkal, és nemcsak magunkat, hanem egymást is még jobban feltérképezhettük. Játékok és tanulságos beszélgetések során felfedeztük a különböző szeretetnyelveket és azt, miként működik helyesen egy párkapcsolat. Az egynapos programnak és Lepedus Istvánnak köszönhetően a tizedik osztály igazán érdekesen és ígéretesen kezdődött.

Habár a hétvégének a csapatépítő program volt a fénypontja, egyéb tevékenységek is szebbé, emlékezetesebbé tették a Szejke-tanyán eltöltött napunkat. Szerencsénkre péntek estére elállt az eső, így tábortüzet rakhattunk, gitáros kísérettel énekeltünk, majd egymás kedvenc zenéit is meghallgattuk. És habár az éjszaka hamar leszállt, az osztály nagy része hajnalba nyúlóan tovább élvezte az együttlétet. 

Összefoglalva egy remek és tanulságos kirándulást tudhatunk a hátunk mögött, amiért szerintem minden osztálytársam hálás. Köszönettel tartozunk az oszinak, Csorján Árpádnak, amiért megszervezte nekünk a kirándulást, Szejke Juditnak a szállásért és a finom főztökért, Lepedus Istvánnak, aki immár második alkalommal jött el foglalkozást tartani osztályunknak, és a magyartanárnőnknek, Fazekas Katalinnak, hogy velünk töltötte a péntek estét.
Ennél jobb aligha telhetett volna az osztályunk hétvégéje.

Szerény Eszter, X. D osztály, 
Kölcsey Ferenc Főgimnázium

Nem indul gyermekgondozói szak
Az igényeknek megfelelően más osztályokban, más szakokon kezdhetik el a tanévet azok a kölcseys diákok, akik korábban a szatmárnémeti iskola pedagógus-gyermekgondozó szakára lettek felvéve.
Nyári tevékenység  a Kölcseyben
Tegnap délelőtt gyerekzsivaj, móka, kacagás, énekszó töltötte be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarát, hiszen az elemi osztályok diákjai egy háromórás, változatos tematikájú, a tanítónénik gondos irányításával megtartott közös nyári tevékenységen vehettek részt.
Játékos román kurzus
Újszerű kezdeményezés indul a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban augusztus 23. és 27. között, amikor Ballos Camelia romántanárnő vezetésével játékos román nyelvi foglakozásokra kerül sor. A kezdőknek szóló kurzus ingyenes, és az iskola 15–16 éves diákjainak szól.
Cookie