×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

Az M3-as új szakasza

2013.01.16 - 09:08
Megosztás:
Az M3-as új szakasza

Szerda délben helyezik ideiglenesen forgalomba az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és a 49-es főút közti csaknem 34 kilométer hosszú szakaszát.

 

Szerda délben ideiglenesen forgalomba helyezik az M3-as autópálya új, Nyíregyháza és a 49-es főút közti csaknem 34 kilométer hosszú szakaszát — közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője, Loppert Dániel, aki azt is elmondta, hogy a csaknem 34 kilométer hosszú sztrádaszakasz teljes hosszán autópályadíjat kell majd fizetni. A forgalomba helyezés azért ideiglenes, mert az ófehértói mérnökségi telep csak májusban készül el. Az autópálya-szakasz az Új Széchenyi Terv keretében, 85 százalékos európai uniós és 15 százalékos hazai forrásból, nettó 31,9 milliárd forintból épült meg. A kétszer két forgalmi sávval és leállósávval rendelkező autópálya Őr községnél csatlakozik a 49-es számú főúthoz, amely a Csengersima—Pete közötti magyar-román határállomást kapcsolja a sztrádához.

Az M3-as új szakaszán három csomópont és huszonhárom műtárgy épült meg — tette hozzá Loppert Dániel. Az autópálya üzemeltetését a hivatalos átadásig az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a Magyar Közút nyíregyházi telepéről látja el. Az M3-as jelenlegi nyíregyházi végpontját és az új szakasz összekötését kétszer két forgalmi sávval oldotta meg a NIF: az egymáshoz közeli két csomópont gyűjtő-elosztó sávjait használja ideiglenes összeköttetésre a beruházó.

 

Cookie