×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Az iskolakezdés nehézségei — ingyenes előadás

2021.09.07 - 14:00
Megosztás:
Az iskolakezdés nehézségei — ingyenes előadás
Újabb érdekes és a témájából fakadóan ráadásul rendkívül aktuális előadással várja az érdeklődőket a Boldog Scheffler János Központ szeptember 9-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel a Hatékony Szűrési és Prevenciós Programok Fejlesztése és Tesztelése ROHU–450 elnevezésű projekt keretein belül.

A gyerekkori beszédproblémák hatása az olvasás- és írástanulásra, valamint az iskolai beválásra. A fejlesztés szerepe és lehetősége című bemutató előadója a magyarországi Meixner Alapítvány szakembere, Sipos Zsóka lesz. 

„A megfelelő ütemben zajló nyelvi fejlődés fontos alapot biztosít az írott nyelv sikeres elsajátításához. Ez a folyamat azonban olykor eltéréseket mutathat, legyen szó akár az értésről, akár a produkcióról. A tipikus fejlődési ív ismerete segít abban, hogy az esetleges eltérések felismerésével a gyermek fejlesztése mielőbb elkezdődhessen. A korai beavatkozásnak kulcsfontosságú szerepe van a későbbi tanulási problémák megelőzésében” — vázolja fel a szakember a témakört, amelyet online előadásában igyekszik majd körbejárni.

Az előadás helyszíne ezúttal is a Boldog Scheffler János Központ udvara lesz — kedvezőtlen időjárás esetén fedett helyiségben tartják meg —, ahol egy méretes LED-falon lehet megnézni és meghallgatni Sipos Zsókát, akinek aztán az érdeklődők kérdéseket is feltehetnek. Nagyon fontos, hogy az előadás ezúttal is INGYENES, valamint hogy a központ munkatársai gyermekfelügyeletet biztosítanak annak érdekében, hogy minden érdeklődő részt vehessen, és az előadóra koncentrálhasson.

A gyerekkori beszédproblémák hatása az olvasás- és írástanulásra, valamint az iskolai beválásra. A fejlesztés szerepe és lehetősége című előadás része a Hatékony Szűrési és Prevenciós Programok Fejlesztése és Tesztelése ROHU–450 elnevezésű projektnek, amely az INTERREG V-A Románia–Magyarország 2014–2020 Együttműködési Program 9/a – „az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése” beruházási prioritás keretében az Irgalmas Rendi Nővérek Egyesülete és a magyarországi, Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó partnerségében valósul meg.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban részt vevő két partner társfinanszírozásával életre hívott projekt a daganatos és kardiovaszkuláris megbetegedések szűrését, a korai felismerést, valamint a koraszülött gyermekek fejlődési rendellenességeinek prevencióját tűzte ki céljául.

SZFÚ

Hol a pénz?’ — Szívügyed a pénzügyed?
Október végén az RMKT Hol a pénz? című rendezvénysorozata harmadik előadásának meghívottja Tóth Klára pszichológus, kommunikációs és PR-, illetve marketingszakértő.
Ováció és percekig tartó vastaps
Október 6-án Budapesten, a Nemzeti Színház által szervezett MITEM – Madách Nemzetközi Színházi Találkozó programjában szerepelt a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Raszputyin című előadása, ami hatalmas sikert aratott.
Táplálkozás és tanévkezdés
A tanévkezdés egy újabb próbatétel elé állítja a szülőket, ami a gyermekeik táplálkozási szokásait illeti. A témával kapcsolatban Papp Evelin dietetikus szakmai véleményét kértük ki.
Cookie