×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Az iskolák megnyitása esetén a hatóságok biztosítani fogják a maszkokat a diákok számára

2020.04.24 - 14:43
Megosztás:
Az iskolák megnyitása esetén a hatóságok biztosítani fogják a maszkokat a diákok számára
Ha megnyitják az iskolákat, a hatóságok fogják biztosítani a szájmaszkokat a diákok számára - mondta Ludovic Orban kormányfő, miután részt vett a fertőző betegségek kezelésével megbízott műszaki-tudományos csoport pénteki ülésén.

Orban kifejtette, az iskola beltéri, nyilvános hely, így amennyiben megnyílnak az oktatási intézmények, a kormánynak kötelessége lesz biztosítani a maszkokat minden tanuló számára, akinek nincs lehetősége beszerezni ezeket.

Arról még nincs döntés, hogy a szükségállapot feloldása után kinyithatnak-e a szállodák, vendéglők és szépségszalonok. A vendéglőkkel és kávéházakkal kapcsolatban gondot jelent, hogy ezeken a helyeken nem lehet maszkot viselni. A parkok viszont valószínűleg már korábban látogathatók lesznek - vélekedett Orban.

A kulturális intézmények - színházak, operák, koncerttermek - 'lassan-lassan, nagyon komoly megfontolás után' fognak ismét megnyílni - tette hozzá a miniszterelnök.

Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Horribilis összegekbe kerül
A koronavírus-fertőzésben szenvedő betegek kórházi kezelése horribilis összegekbe kerül. Csak Szatmár megyében egy nap alatt közel félmillió lejbe került a beutaltak ellátása.
Cookie