×
2022. 09 28.
Szerda
Vencel
14 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 5.14 RON
100HUF = 1.21 RON
Belföld

Az Európai Bizottság átutalt a pénzügyminisztériumnak 1,94 milliárd eurót

2022.01.13 - 13:27
Megosztás:
Az Európai Bizottság átutalt a pénzügyminisztériumnak 1,94 milliárd eurót
Átutalt 1,942 milliárd eurót az Európai Bizottság a pénzügyminisztérium jegybanki bankszámlájára - közölte csütörtökön a pénzügyi tárca.

Az előfinanszírozási részlet a 13 százaléka annak a 14,94 milliárd eurós hitelnek, amelyet az EU helyreállítási alapjából kap meg Románia.

A beruházások és európai projektek minisztériuma szerdán már közölte, hogy csütörtökön megérkezik az uniós kölcsön első részlete, mert Románia teljesítette az országos helyreállítási tervben 2021 negyedik negyedévére előírt célkitűzéseket és mérföldköveket.

Románia tavaly december 2-án megkapta az EU helyreállítási alapjából a vissza nem térítendő támogatások első részletét is, 1,85 milliárd eurót. Így a minisztérium szerint az országos helyreállítási terv jóváhagyása óta eddig összesen 3,79 milliárd eurót utalt át az Európai Bizottság.

A 14,94 milliárd eurós hitel további részleteit az országos helyreállítási tervben foglaltak teljesítésének függvényében folyósítják.

AGERPRES

 

Akár az 5 lejt is elérheti az euró év végéig
Tovább folytatja útját az 5 lejes pszichológiai küszöb felé az euró – az elmúlt időszakban szeptember 15-e volt a tizedik egymást követő nap, amikor az európai fizetőeszköz felértékelődött a lejhez viszonyítva.
Hol szerezhető be a PLF-bírságot visszaigénylő nyomtatvány?
Az állandó lakhely szerint illetékes helyi adóhivatalok intézik a beutazási űrlap kitöltésének elmulasztása miatt kirótt bírságok visszafizetését.
Pénznek, adónak nincsen szaga
Nem csak ijesztgetés volt az adóügynökségi elnök májusi bejelentése, miszerint vagyonosodási vizsgálatokat fognak indítani magánszemélyek ellen. 211 jövedelemadó-elcsalási eset vizsgálata van napirenden.
Cookie