×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Az Európai Bizottság átutalt a pénzügyminisztériumnak 1,94 milliárd eurót

2022.01.13 - 13:27
Megosztás:
Az Európai Bizottság átutalt a pénzügyminisztériumnak 1,94 milliárd eurót
Átutalt 1,942 milliárd eurót az Európai Bizottság a pénzügyminisztérium jegybanki bankszámlájára - közölte csütörtökön a pénzügyi tárca.

Az előfinanszírozási részlet a 13 százaléka annak a 14,94 milliárd eurós hitelnek, amelyet az EU helyreállítási alapjából kap meg Románia.

A beruházások és európai projektek minisztériuma szerdán már közölte, hogy csütörtökön megérkezik az uniós kölcsön első részlete, mert Románia teljesítette az országos helyreállítási tervben 2021 negyedik negyedévére előírt célkitűzéseket és mérföldköveket.

Románia tavaly december 2-án megkapta az EU helyreállítási alapjából a vissza nem térítendő támogatások első részletét is, 1,85 milliárd eurót. Így a minisztérium szerint az országos helyreállítási terv jóváhagyása óta eddig összesen 3,79 milliárd eurót utalt át az Európai Bizottság.

A 14,94 milliárd eurós hitel további részleteit az országos helyreállítási tervben foglaltak teljesítésének függvényében folyósítják.

AGERPRES

 

ANAF razziák: „Kell a pénz a lóvéra”
Az állam költségvetését is megviseli a járvány után jött háborús válság, de neki szerencsére van honnan pénzt szereznie: ellenőrzéseket jelentettek be az adószedők, a feketéző ágazatokkal kezdik.
Vîlceanu: Az Európai Bizottság aggódva érdeklődött, hogy valóban szándékunkban áll-e újratárgyalni a PNRR-t
Aggodalmat keltett Brüsszelben egyes romániai politikusok meglebegtetett szándéka az országos helyreállítási terv (PNRR) újratárgyalására - jelentette ki csütörtök este a befektetések és európai projektek minisztere.
További 1,9 milliárd eurót kap az év elején Románia az EU helyreállítási alapjából
Románia teljesítette az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt 2021-es évi célkitűzéseit és mérföldköveit, ezért a az év elején további 1,9 milliárd eurót kap az EU helyreállítási alapjából — tájékoztatott a Beruházások és Európai Projektek Minisztériuma.
Cookie