×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Az elért siker az összefogás eredménye

2021.03.31 - 10:43
Megosztás:
Az elért siker az összefogás eredménye
Másfél évvel ezelőtt számolt be közösségi oldalán Veres Robert „Bobby”, a nagykárolyi Werdnig Hoffmann Egyesület elnöke arról, hogy elromlott a speciális elektromos kerekesszéke.

Bobby ritka genetikai betegségben szenved születése óta, helyváltoztatásához, ahhoz, hogy önállóbb életet élhessen, létfontosságú a speciális kerekesszék, melynek ára 10 600 eurónak megfelelő összeg. Az összeg egészét önerőből nem tudta előteremteni, támogatókra, segítőkre volt szüksége ahhoz, hogy a Meyra Optimus II Model 2.322 RS Edition – full electric névvel ellátott eszköz a birtokába kerüljön.
„Örömmel jelenteném be, hogy hála segítőim, támogatóim népes táborának végre összegyűlt az összeg, amely lehetővé tette az eszköz megvásárlását, így végre megkaptam az új kerekesszékemet. Sokan, sokféleképpen segítettek abban, hogy elérjem a célomat. Másnak talán nem tűnik magasnak az összeg, amibe a székem került, azonban nekem a nyilvánosság segítségül hívásán kívül nem volt más lehetőségem az összegyűjtésére, önerőből ugyanis nem tudtam finanszírozni. Magánszemélyek és cégek siettek a segítségemre, még mozgalom is szerveződött a cél elérése érdekében. Mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki bármilyen részt vállalt abban, hogy az álmom megvalósuljon.
Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan csatlakoznak majd ahhoz a kezdeményezéshez, amit a húgom indított a közösségi felületen. A Facebook-on összegyűjtött 14 000 lejből 10 400-at kaptam meg én, a többi a különböző adók befizetése okán levonásra került. Célom elérésében segítettek a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság munkatársai, akik a különböző kulturális eseményeiken 2200 lejt gyűjtöttek össze számomra. A Buffalo Pubban Hanka János és baráti társasága jótékonysági bográcsozást szervezett, mely esemény végén 3300 lejt kaptam a résztvevőktől.
A Szent András román ajkú görögkatolikus hívektől 3600 lejt gyűjtött össze nekem személyes jó barátom és pártfogóm, Radu Filip esperes. Köszönöm még Petre Muresannak, a Keresztesi családnak, a Gold T Farm gyógyszertárnak a segítséget, valamint Irina Vadannak és jó barátomnak, Giginek és családjának, akik mindig mindenben segítőim, támaszaim voltak. Ezzel az összefogással sikerült elérnünk a székem megvásárlásához szükséges összeg egy részét, egész pontosan: 4700 eurót.
A pénz maradék részét az Adrian Bucureştean által indított, Együtt Bobbyért kampány során gyűjtötték össze nekem. Sokan indultak, sportoltak, futottak, maratont teljesítettek azért, hogy ezt a könnyen kezelhető, speciális kerekesszéket megkaphassam. Fel sem tudom sorolni, hányan, hányféle sportágban tettek azért, hogy az ügyemre irányítsák a figyelmet. Nagyon köszönöm mindenkinek, mert általuk, az összefogás és a segítő szándék révén elértem azt, ami az utóbbi években életem legnagyobb vágya volt. Szívből köszönöm!” — számolt be a kezdeményezés sikeréről Veres Robert.

Oltatási  lehetőség  cégeknek
A nagykárolyi cégeknek, vállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az oltási platformon történő regisztráció nélkül beoltassák alkalmazottaikat AstraZeneca-vakcinával.
Tovább romlik Nagykároly épített öröksége
A Nagykárolyban lévő, elhanyagolt ingatlanok tulajdonosaival szembeni egyetlen fellépés a pénzbírság lehet, véli a városvezetés. Mindazokat, akik nem képesek rendben tartani az ingatlanjaikat, háromszoros vagy ötszörös adó befizetésére kötelezhetik.
Létre kell hozni a lakóegyesületeket
Újabb szakaszba érkezik a lakóegyesületek létrehozását célzó egyeztetés, írja közösségi felületén a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal.
Cookie